Πώς να καθαρίσετε τους τοίχους σας από δύσκολους λεκέδες


Οι λερωμένοι τοίχοι είναι μια αντιαισθητική λεπτομέρεια στη γενική εικόνα του σπιτιού μας.

Ειδικά αν στο σπίτι μας κυκλοφορούν μικρά παιδιά, με λερωμένα χέρια ή μαρκαδορους στα χέρια, το πιθανότερο είναι οι τοίχοι να… υποφέρουν. Για να μην υποφέρετε και εσείς όταν τους βλέπετε ή όταν τους καθαρίζετε διαβάστε παρακάτω μερικές πρακτικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε εύκολα από τους ενοχλητικούς λεκέδες.

Μωρομάντηλο

Ο ευκολότερος και γρηγορότερος τρόπος για να απομακρύνετε έναν λεκέ από τον τοίχος σας είναι να τον τρίψετε με ένα μωρομάντηλο κάνοντας προσεκτικές, κυκλικές κινήσεις. Δοκιμάστε πρώτα σε μια μικρή περιοχή για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα βλάψει το χρώμα.

Μαγική γόμα

Για να αφαιρέσετε λεκέδες από κραγιόν ζωγραφικής, μολύβι ή μελάνι ρίξτε στο σημείο μαγειρική σόδα και καθαρίστε με ένα βρεγμένο σφουγγάρι.

DIY Καθαριστικό

Ο μικρός σας καλλιτέχνης εξάντλησε τη δημιουργικότητά του πάνω στους τοίχους του σπιτιού; Αναμείξτε ένα φλιτζάνι άσπρο ξίδι, με ένα τέταρτο του φλυτζανιού μαγειρική σόδα και ένα τέταρτο ζεστό νερό. Βουτήξτε στο μίγμα ένα σφουγγάρι ή ένα μαλακό, λευκό ύφασμα και καθαρίστε τον τοίχο.

Λιπαρά σημάδια

Εάν στον τοίχο σας υπάρχουν λιπαρά, δακτυλικά αποτυπώματα χρησιμοποιείστε λευκό ψωμί για να απομακρύνεται τη λιπαρότητα και στη συνέχεια καθαρίστε τον τοίχο με έναν από τους παραπάνω τρόπους. Ένα άλλο τέχνασμα είναι να καλύψετε τη λερωμένη περιοχή με μια χάρτινη τσάντα ή χαρτόνι και στη συνέχεια να εφαρμόσετε ένα ζεστό σίδερο. Το χαρτί θα απορροφήσει το λίπος.

Πηγή: Mothersblog.gr



Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ