Η Gwyneth Paltrow μιλάει για το πρώτο στάδιο της εμμηνόπαυσης


Πρόσφατα η Gwyneth Paltrow αποκάλυψε πως βρίσκεται στο πρώτο στάδιο της εμμηνόπαυσης και παρατηρεί ήδη τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα της. Η διάσημη ηθοποιός έκλεισε πριν ένα μήνα τα 46 της χρόνια και με αφορμή ένα συμπλήρωμα που λανσάρει η εταιρεία της Goop για τις γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση, μοιράστηκε την δική της προσωπική εμπειρία.

“Όταν μία γυναίκα μπαίνει στην προεμμηνόπαυση παρατηρεί πολλές αλλαγές τόσο στο σώμα όσο και στο μυαλό της” είπε. “Νιώθω ότι συμβαίνουν ορμονικές μετατοπίσεις, την διάθεση μου να αλλάζει και ξαφνικά χωρίς κανένα λόγο να γίνομαι έξαλλη”. Στην συνέχεια πρόσθεσε πως τα δύο πιο έντονα συμπτώματα που αντιλαμβάνεται ήδη είναι η εφίδρωση και οι μεταβολές της διάθεσης.

Τέλος, η Paltrow τόνισε πως η κοινωνία προάγει ένα εντελώς λανθασμένο πρότυπο για τις γυναίκες σε εμμηνόπαυση. “Θυμάμαι όταν η μητέρα μου μπήκε στην εμμηνόπαυση υπήρχε μία θλίψη γύρω από αυτή. Έχουμε συνδέσει αυτή την φάση της γυναίκας με αρνητικά συναισθήματα. Δεν νομίζω ότι έχουμε στην κοινωνία ένα παράδειγμα φιλόδοξης γυναίκας στην εμμηνόπαυση”.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ