Ερωτευόμαστε τα λάθος άτομα; Τα άστρα… μας λένε το γιατί!


Οι λάθος επιλογές στον έρωτα συμβαίνουν σε όλους! Μερικοί από εμάς υποπίπτουν συνεχώς στο ίδιο μοτίβο κι άλλοι κάνουν σοβαρή προσπάθεια να τις αποφύγουν. Ποια όμως είναι η αιτία; Αυτή τη φορά δεν θα καταφύγουμε στις συμβουλές της ψυχολογίας, αλλά της αστρολογίας για να εντοπίσουμε ποιος είναι ο συνηθέστερος λόγος που… την πατάει το κάθε ζώδιο. Διαβάστε λοιπόν, γιατί ερωτεύεστε τα λάθος άτομα, μήπως και γλιτώσετε το ίδιο λάθος την επόμενη φορά!

Κριός 21 Μαρτίου – 19 Απριλίου
Κατ’ αρχήν σας γοητεύουν οι… δυσκολίες! Θέλετε να αγωνιστείτε για να κατακτήσετε. γιατί αλλιώς ποιος είναι ο λόγος; Και έρχεται λοιπόν ο Γιάννης ή η Κατερίνα, που το παίζουν δύσκολοι. Εκεί ακριβώς ένας Κριός ανάβει και φλέγεται!

Η λαχτάρα να φτάσει ένας Κριός αυτό που βρίσκεται ψηλά, τον κάνει να μην βλέπει καν περί τίνος πρόκειται. Θεωρεί εκ προοιμίου ότι για να είναι δυσπρόσιτο, πρόκειται για κάτι πολύτιμο, αλλιώς δεν θα βρισκόταν εκεί πάνω.

Και όταν με τα πολλά το κατεβάζει και το γνωρίζει καλύτερα, μπορεί να ανακαλύψει ότι ο θησαυρός ήταν… άνθρακες. Τσάμπα τόσος κόπος, δηλαδή. Απογοήτευση… και πάλι από την αρχή!

Ταύρος 20 Απριλίου – 20 Μαίου
Το ψάχνει από δω, το κοιτά από εκεί, κάνει κανονική μελέτη σκοπιμότητας της συναισθηματικής του επένδυσης, ώστε να βεβαιωθεί ότι το πρόσωπο αξίζει.

Ένας Ταύρος περνά το θέμα από την κρισάρα, και μετά σκέψη και ζύγιασμα, καταλήγει ότι ναι, εντάξει, είναι εκείνος ή εκείνη που περίμενε σε όλη σου τη ζωή ή έστω στο… τελευταίο δίμηνο.

Αλλά λίγο μετά, αρχίζουν να εμφανίζονται τα πρώτα μελανά σημάδια. Και τα δεύτερα, και τα… εκατοστά δεύτερα. Αλλά απλώς δεν θέλει να παραδεχτεί πως δεν είναι ούτε κι αυτός ο σωστός σύντροφος. Το κλασικό ταυρίσιο πείσμα, που δεν βγαίνει πάντα σε καλό.

Δίδυμοι 21 Μαίου – 21 Ιουνίου
Οι Δίδυμοι έχουν την τάση να βαριούνται εύκολα, ακριβώς όπως τα παιδιά δεν αντέχουν και πολύ να παίζουν το ίδιο παιχνίδι. Έτσι και με τους ανθρώπους, τα πολύ προβλέψιμα άτομα τους δημιουργούν αφόρητη πλήξη.

Ιδίως όταν πρόκειται για σχέση! Οπότε, αν βρεθεί το πρόσωπο που μαζί του ποτέ δεν ξέρουν τι… τους ξημερώνει, κολλάνε με σχετική ευκολία. Τους αρέσει το απρόοπτο και το αμφίβολο.

Συνήθως, όμως αυτοί οι σύντροφοι είναι από ασταθείς έως προβληματικές προσωπικότητες και χαρακτήρες. Έτσι, όταν διαλυθούν τα συννεφάκια της πρώτης ερωτικής έλξης, όλη αυτή η ανεξέλεγκτη παρορμητικότητα αρχίζει να κουράζει αφόρητα. Και ο Δίδυμος… παίρνει των ομματιών του! Τώρα ποιος του φταίει;

Καρκίνος 22 Ιουνίου – 22 Ιουλίου
Ένας Καρκίνος λατρεύει, όταν κάποιος ή κάποια έχει γοητευτεί τόσο από εκείνον, που να τον διεκδικεί έντονα και τον πολιορκεί με κάθε τρόπο. Ειδικά, αν διαπιστώσει ότι δεν αποθαρρύνεται, παρά την αδιαφορία ή την απόρριψη που ενδεχομένως εισπράττει.

Έτσι, ακόμα κι αν αρχικά δεν τον ενδιέφερε, μπορεί να αρχίσει να το ξανασκέφτεσαι, ιδίως αν το κυνήγι του γίνεται με ωραίο τρόπο. Μήπως θα είναι και η σχέση μαζί του εξίσου ωραία; Και προπαντός ασφαλής;

Μπορεί ναι, αλλά ίσως και όχι. Γιατί δεν αρκεί να μας αγαπά κάποιος, για να τον αγαπήσουμε κι εμείς. Δυστυχώς ο έρωτας είναι ένα ασφαλές παιχνίδι. Ούτε ερωτευόμαστε μόνο και μόνο επειδή ο άλλος λιώνει για εμάς! Σκεφθείτε το!

Λέων 23 Ιουλίου – 22 Αυγούστου
Τι γοητεύει έναν Λέοντα ή μία Λιονταρίνα; Μα φυσικά, η εικόνα του επιτυχημένου και του νικητή που εκπέμπει κάποιος με την παρουσία του ή τη θέση του. Κρίνει σε μεγάλο βαθμό βασισμένος στην εξωτερική εντύπωση.

Κι αν κάποιος παίρνει… καλό βαθμό στην αρχική αξιολόγησή του, έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει τον έρωτά του. Μόνο που, όταν τον γνωρίσει καλύτερα, ανακαλύπτει πιθανόν ότι τα περισσότερα δεν ανταποκρίνονται ακριβώς στην πραγματικότητα!

Η αδυναμία του ζωδίου είναι ότι συχνά παρασύρεται από όποιον ξέρει να πλασάρεται ωραία. Κι αν το θέμα είναι μία σχέση απλώς για φιγούρα, κανένα πρόβλημα. Αλλά αν ζητά κάτι πιο ουσιαστικό, θα πρέπει και τα κριτήριά του να αγγίζουν την ουσία.

Παρθένος 23 Αυγούστου – 23 Σεπτεμβρίου
Μπορεί κανείς να μην είναι τόσο τέλειος ή τέλεια όσο θα τον ήθελε, αλλά ποτέ δεν είναι αργά για να γίνει! Με αυτό ως βάση, ένας ή μία Παρθένος μπορεί να ξεκινήσει μία σχέση με άτομο που δεν ανταποκρίνεται στις υψηλές έτσι κι αλλιώς προδιαγραφές του, με την προοπτική ότι θα τον «αναγκάσει» να ανέβει σε άλλη πίστα!

Είτε αυτοβούλως, επειδή σ’ αγαπά και δεν θέλει να σε χάσει είτε επειδή θα του δείξεις τον σωστό δρόμο. Ένα λογικό ον σαν τους εκπροσώπους του ζωδίου δεν θα έπρεπε να έχει τόσο ανεδαφικές προσδοκίες. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, στον έρωτα αυτό που επέλεξες, αυτό και θα σου μείνει. Μπορεί να αλλάξει εκ βάθρων ένας άλλος άνθρωπος;

Ζυγός 23 Σεπτεμβρίου – 22 Οκτωβρίου
Είναι ο λάτρης του ωραίου και αυτό το αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία. Ίδια και η στάση στον έρωτα, φυσικά. Θέλει να έχει πλάι του ένα πρόσωπο εμφανίσιμο που, αν δεν έχει προικιστεί από τη φύση, τουλάχιστον αναπληρώνει με καλαισθησία και φροντίδα όσα του λείπουν.

Οι Ζυγοί εστιάζουν υπερβολικά σε αυτό το θέμα, με αποτέλεσμα να χάνουν τα υπόλοιπα. Το να είναι κάποιος ωραίος εμφανισιακά ή καλόγουστος, δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι θα έχει και τα αντίστοιχα ψυχικά χαρίσματα.

Παρασυρμένοι από την εμφάνιση, μπορεί να εγκλωβιστούν σε καταστάσεις που δεν προσφέρουν ουσιαστικά πράγματα, όπως η συντροφικότητα και η επικοινωνία. Και μετά αρχίζουν οι απογοητεύσεις…

Σκορπιός 23 Οκτωβρίου – 21 Νοεμβρίου
Δώστε του λαβυρίνθους και πάρτε του την ψυχή. Έτσι το βλέπει ο Σκορπιός. Οι έννοιες γοητεία και μυστήριο πάνε μαζί, οπότε όταν ο απέναντι αποκαλύπτει μονομιάς όλες τις πτυχές του χαρακτήρα του, δεν κρατά για πολύ το ενδιαφέρον του.

Μπορεί όμως να παραπλανηθεί από άτομα που εμφανίζονται σαν χαρακτήρες πολύπλοκοι και μυστηριώδεις, αλλά απλώς… δεν ξέρουν τι θέλουν ή τι τους γίνεται. Στην πορεία ανακαλύπτει ότι δεν υπάρχει τίποτε άλλο από μία συναισθηματική και διανοητική σύγχυση.

Και μόλις ο Σκορπιός αντιληφθεί ότι αντί για έναν συναρπαστικό μυστηριώδη κόσμο, το μόνο που συμβαίνει είναι μία απογοητευτική κενότητα… τι να κάνει; Δεν μένει παρά η αναχώρηση…

Τοξότης 22 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου
Για τους Τοξότες οι σχέσεις βασίζονται στην ελευθερία. Και περνάνε από τη θεωρία… στην πράξη. Και επειδή οι ελεύθεροι άνθρωποι τους γοητεύουν, όποτε τους συναντήσουν, εύκολα μπορεί να ερωτευθούν.

Τι γίνεται όμως όταν ανακαλύψουν ότι ο υποτιθέμενος σεβασμός στην ελευθερία μέσα στο ζευγάρι, απλώς έκρυβε το γεγονός ότι κατά βάθος δεν ενδιαφέρονταν τόσο πολύ;

Είπαμε, δεν τα καταφέρνουν όλοι να αγαπούν, χωρίς να προσκολλούνται. Αν ένας Τοξότης το κατορθώνει (ή τουλάχιστον το προσπαθεί), είναι μια παγίδα το να κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια.

Αιγόκερως 22 Δεκεμβρίου – 19 Ιανουαρίου
Μπορεί οι γυναίκες και οι άνδρες του ζωδίου να δείχνουν άτομα με ψυχρή αυτοσυγκράτηση, αλλά το έντονο σεξουαλικό ταμπεραμέντο είναι μια ευχάριστη πλευρά του χαρακτήρα τους.

Επειδή ούτε το προβάλλουν ούτε το δείχνουν αλλά και συχνά δεν το διεκδικούν στην αναζήτηση του ερωτικού τους συντρόφου, όταν βρουν τη σεξουαλική ηδονή και αρμονία, είναι για ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τη διατήρηση της σχέσης.

Εξίσου όμως μπορεί να εγκλωβιστούν μένοντας με κάποιο πρόσωπο, επειδή μαζί κάνουν καλό σεξ. Η σωματική έλξη είναι σημαντική σε οποιαδήποτε σχέση, ωστόσο ένας ή μία Αιγόκερως, αν δεν καλύπτεται και από άλλα στοιχεία, αισθάνεται σχεδόν ενοχή. Και παρόλα αυτά, μπορεί να το συνεχίζει για καιρό.

Υδροχόος 20 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου
Μπορεί οι αρνητικές εμπειρίες να είναι σημαντικά μαθήματα που παίρνουμε στη ζωή, όμως μερικές φορές οι Υδροχόοι το παρακάνουν. Είπαμε, να μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Και ότι υπάρχει λόγος που ορισμένοι άνθρωποι περνούν από τον δρόμο μας και αφήνουν πίσω τους συντρίμμια, γιατί έχουμε κάτι να διδαχτούμε από αυτό.

Αλλά δεν σημαίνει πως οι σχέσεις θα πρέπει να είναι μόνιμα ασκήσεις θάρρους… ούτε η Σκύλλα και η Χάρυβδη, για να ωριμάζει και να συνειδητοποιείται ένας άνθρωπος!

Ένας Υδροχόος θα πρέπει να καταλάβει ότι αν κάτι δεν τραβάει, δεν μένεις να υποφέρεις, αλλά το κόβεις εγκαίρως. Κι ας πάρει… κακό βαθμό στο συγκεκριμένο «μάθημα», δεν πειράζει! Ας αναζητήσει και κάτι πιο απαλό…

Ιχθύες 19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου
Τίποτα δεν είναι μόνο μαύρο ή μόνο άσπρο στις σχέσεις των ανθρώπων. Κι οι εκπρόσωποι του ζωδίου δεν θέλουν να αδικήσουν κανέναν! Δεν βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα και δεν απορρίπτουν με ευκολία. Ακόμη και τις φορές που αμφιβάλλουν, αν αυτό το πρόσωπο είναι ο έρωτας που θα ήθελαν.

Και περνά ο καιρός… και δεν μπορούν να αποφασίσουν αν είναι καλός ή κακός, αν αυτή η αγάπη τους δίνει ή τους στραγγαλίζει και αν τελικά θα μπορούσαν να βρουν αλλού κάτι καλύτερο.

Όμως, ήδη όταν ξεκινά η αμφιβολία, όταν τίθεται σε αμφισβήτηση η αγάπη του/της/σας, είναι ένα καμπανάκι κινδύνου, που πρέπει πάντα να παίρνεται σοβαρά υπόψη.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ