Θα τα πουν όλα… με θέα θάλασσα: Η πρωτότυπη, αλλά σημαντική συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ


Τι θα συζητηθεί σε αυτή την άτυπη αλλά σημαντική συνεδρίασης των βουλευτών της ΝΔ.
Σε πρώτο πλάνο η συζήτηση για το μεταναστευτικό και τις αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες.
Τα παράπονα του Μαξίμου προς τους “γαλάζιους” βουλευτές.
Παρών και υπουργοί που δεν είναι βουλευτές, όπως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ολίγον τι ως… ομαδική ψυχοθεραπεία αναμένεται να λειτουργήσει η σημερινή πρωτότυπη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ. Μια συνεδρίαση που χαρακτηρίζεται άτυπη, καθώς θα πραγματοποιηθεί σε χαλαρό κλίμα σε ξενοδοχείο στο Καβούρι.

Το κλίμα θα είναι βέβαια χαλαρό μόνο ως σχήμα λόγου, καθώς οι βουλευτές της Δ θα έχουν την ευκαιρία για πρώτη φορά στους τέσσερις μήνες της «γαλάζιας» διακυβέρνησης να εκφραστούν ελεύθερα και ν’ ακουστούν έτσι οι θέσεις τους για διάφορα ζητήματα.

Όπως για το μεταναστευτικό, για το οποίο εξακολουθούν να υπάρχουν αντιδράσεις και κάποιοι βουλευτές να συντάσσονται – σιωπηρά ή μη – με όσους αντιτίθενται στην προοπτική μετεγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά στην περιοχή τους.

Παράπονα υπάρχουν και για τη στελέχωση του δημοσίου τομέα – κι όχι μόνο – καθώς οι βουλευτές και τα στελέχη της ΝΔ θεωρούν ότι ακόμη βρίσκονται σε θέσεις-κλειδιά άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την αποτελεσματικότητα των συγκεκριμένων οργανισμών και φορέων.

Αντίστοιχα, φωνές υπάρχουν και για ορισμένα από τα μέλη της κυβέρνησης, ιδίως δε τους εξωκοινοβουλευτικούς υφυπουργούς, ενώ κάποιοι βουλευτές εξακολουθούν ν’ αντιμετωπίζουν επιφυλακτικά τα ανοίγματα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο χώρο του μεταρρυθμιστικού Κέντρου και την επιλογή προσώπων από αυτόν για να στελεχώσουν ακόμη και τα… υπουργεία, σε όλες τις βαθμίδες τους.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, παράπονα υπάρχουν και από το Μαξίμου. Κυρίως για τις άστοχες δηλώσεις, όπως οι πρόσφατες του Κωνσταντίνου Κυρανάκη για το μεταναστευτικό. Γενικότερα, το θέμα αυτό «καίει» την κυβέρνηση και γι’ αυτό το λόγο ναι μεν οι βουλευτές επιβάλλεται – ακόμη και από την πλευρά του Μαξίμου – να πιάνουν το σφυγμό της κοινωνίας και των περιοχών τους και να τον μεταφέρουν κεντρικά, αλλά ταυτόχρονα οι ίδιοι βουλευτές θα πρέπει να κομίσουν στις μικρότερες ή μεγαλύτερες κοινωνίες τα μηνύματα για το πώς θα δράσει η κυβέρνηση και τις αποφάσεις που είναι ευθύνη του ίδιου του πρωθυπουργού, όπως τόνισε πρόσφατα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, δεν αποκλείεται το συνολικό πλάνο της κυβέρνησης για τη διαχείριση του προσφυγικού/μεταναστευτικού και οι λεπτομέρειες για τη χωροθέτηση των κλειστών κέντρων και τις μετεγκαταστάσεις ν’ ανακοινωθούν ακόμη κι εντός της ημέρας.

Στόχος του κ. Μητσοτάκη στην – κεκλεισμένων των θυρών – συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας είναι ν’ ακούσει τους βουλευτές του και να γίνει διάλογος εφ’ όλης της ύλης. Γι’ αυτό το λόγο στη συνάντηση θα είναι παρόντες και οι υπουργοί που δεν είναι βουλευτές, όπως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Επίσης, στόχος της συνάντησης είναι να δρομολογηθεί ο συντονισμός κυβέρνησης και κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, ενώ σε ό,τι αφορά το κόμμα και το ρόλο που καλείται να παίξει αλληλοσυμπληρώνοντας την κυβέρνηση σημειώνεται πως στα τέλη του μήνα – δηλαδή σε 3 εβδομάδες από σήμερα – είναι προγραμματισμένο το τακτικό συνέδριο της ΝΔ.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ