Τρόμος από το «παιχνίδι πνιγμού»: Έτσι θα έχανε τη ζωή του ο 12χρονος στο Λουτράκι


Αναστάτωση σε καθηγητές και γονείς έχει προκαλέσει το «παιχνίδι πνιγμού» που φαίνεται πως κάνει… θραύση ανάμεσα στους μαθητές, ειδικά μετά με το σοβαρό περιστατικό που σημειώθηκε με έναν 12χρονο στο Λουτράκι

Βίντεο-ντοκουμέντο παρουσιάζει και δεύτερο κρούσμα στο ίδιο σχολείο, με πρωταγωνίστρια αυτή τη φορά μία μαθήτρια.

Το εν λόγω βίντεο δημοσιοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μαθήτρια που πηγαίνει στο Γυμνάσιο στο Λουτράκι. Οι εικόνες είναι σοκαριστικές. Στο βίντεο φαίνεται ένα κορίτσι να κρατάει την αναπνοή του και λίγο αργότερα να χάνει τις αισθήσεις του. Δίπλα στο κορίτσι φαίνονται επίσης δύο αγόρια που την συγκρατούν να μην πέσει στο έδαφος για να τραυματιστεί.

Σημειώνεται ότι κάτω από την ανάρτηση της μαθήτριας υπάρχουν σχόλια από άλλα παιδιά που αναφέρουν ότι έχουν παίξει το συγκεκριμένο «παιχνίδι», γεγονός που προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Και όλα αυτά, λίγες μόνο ώρες μετά την είδηση ότι κινδύνευσε η ζωή ενός 12χρονου που νοσηλεύτηκε στο Παίδων από αυτό το «παιχνίδι».

Δείτε το βίντεο:

Καθηγητής που μίλησε στο OPEN υποστήριξε ότι πριν από λίγες ημέρες ένας ακόμη μαθητής της Β’ Γυμνασίου έπαιξε κι αυτός το «παιχνίδι του πνιγμού». Το παιδί κράτησε την αναπνοή του και έχασε για κάποια δευτερόλεπτα τις αισθήσεις του, με αποτέλεσμα να πέσει από τις σκάλες και να σπάσει αρκετά από τα δόντια του και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Μαθητής της Ε’ Δημοτικού αποκάλυψε ότι ο ίδιος έχει παίξει το παιχνίδι έξι φορές. «Είναι πλέον της μόδας τα παιδιά να παίζουν το παιχνίδι του πνιγμού στο Λουτράκι», είπε στο OPEN.

Τι λέει ο θείος του 12χρονου

«Ήταν τρία, τέσσερα παιδιά. Ένας πιο μεγάλος, του είπε να κάνει αυτό, το παιδί φοβήθηκε τους είπε “μην πάθουμε κάτι”, παίξανε το παιχνίδι λιποθύμησε και χτύπησε το κεφάλι του», είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Άννα Σταματιάδου ο θείος του 12χρονου.

Συμμαθητής του παιδιού είπε πως πήγαν να τον βοηθήσουν, αλλά φοβήθηκαν, βλέποντάς τον να έχει χάσει τις αισθήσεις του.

Ανατριχιαστική είναι η περιγραφή του επικίνδυνου αυτού παιχνιδιού από έναν μαθητή

«Ένα παιδί βγάζει εισπνοές εκπνοές 10 φορές. Έρχεται κάποιος άλλος τον κρατάει από τη μέση, τον πιέζει και το παιδί που έχει πάρει τις εισπνοές βάζει τον αντίχειρα στο στόμα για να μπει οξυγόνο μέσα του και έτσι λιποθυμάει», είπε.

Αμέσως ενημερώθηκαν οι γονείς του. Έντρομοι το μετέφεραν σε νοσοκομείο της περιοχής και λίγο αργότερα στο νοσοκομείο «Παίδων».

Μέσα στην ατυχία του, ο 12χρονος στάθηκε τυχερός. Θα μπορούσε να είχε πέσει σε κώμα, να είχε μείνει παράλυτος, ακόμη και να χάσει τη ζωή του.

Τα περιστατικά θανάτων από το συγκεκριμένο παιχνίδι στις ΗΠΑ είναι δεκάδες. Από το 1995 – 2007 είχαν καταγραφεί, σύμφωνα με το περιοδικό TIME 82 περιπτώσεις παιδιών και εφήβων, ηλικίας από 6 έως 19 ετών που έχασαν τη ζωή τους από το «παιχνίδι του πνιγμού».

Στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για αγόρια, ηλικίας 11 – 16 ετών. Οι οδηγίες του παιχνιδιού διαδίδονται από στόμα σε στόμα, ενώ συχνά κάποιο δεύτερο παιδί πιέζει τον λαιμό του άλλου, προκειμένου να φράξει τους αεραγωγούς και σταματά πριν υπάρξει κίνδυνος.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ