Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: «Καίγονται» να… πάρουν το ντέρμπι της Αθήνας.


Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στο “μεγάλο ματς της 10ης αγωνιστικής της Superleague (19:30, NewsIt.gr, Novasports 1HD).

Απόψε έχει ντέρμπι! Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, στο “μεγάλο” ματς της 10ης αγωνιστικής της Superleague, με τις δύο ομάδες να έχουν πολλαπλά κίνητρα για τη νίκη.

Ο Παναθηναϊκός περιμένει αρκετό κόσμο για πρώτη φορά φέτος και θέλει -με… φόρα από την εμφάνιση του μέσα στην Τούμπα- να πάρει την πρώτη του φετινή εντός έδρας νίκη (μόλις έναν βαθμό, αυτόν κόντρα στον Ολυμπιακό.

Την ίδια ώρα, η ΑΕΚ δεν θέλει να απομακρυνθεί άλλο από τις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, ελπίζοντας σε “στραβοπάτημα” του Ολυμπιακού στη “μάχη του” με τον Ατρόμητο και ψάχνει το πρώτο της “διπλό” κόντρα στο “τριφύλλι” μετά από 13 χρόνια.

Οι “πράσινοι” μετρούν 13 ματς χωρίς νίκη σε μεγάλο ντέρμπι και θέλουν να σπάσουν αυτό το αρνητικό σερί που κρατά από τις 28 Οκτωβρίου 2017 και τη νίκη τους επί του Ολυμπιακού.

Οι “κιτρινόμαυροι” ψάχνουν την πρώτη τους νίκη σε ντέρμπι μετά από δέκα αγώνες (τελευταίο τους “τρίποντο” σε… μεγάλο ματς έγινε την 1η Απριλίου του 2018, με το 3-0 απέναντι στον σημερινό τους αντίπαλο). Να αναφέρουμε ότι από τότε που επέστρεψε η Ένωση στην πρώτη κατηγορία, σε τέσσερα ματς που έχουν γίνει με γηπεδούχο ομάδα το “τριφύλλι”, υπάρχουν τέσσερις ισοπαλίες!

Ο Γιώργος Δώνης θα βρεθεί για 20η φορά στην προπονητική καριέρα του αντίπαλος της ΑΕΚ και μετράει 4 νίκες, 6 ισοπαλίες και 9 ήττες. Ωστόσο, στα πέντε τελευταία έχει δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες, χωρίς να δεχτεί γκολ η ομάδα του!

Ο Νίκος Κωστένογλου έχει βρεθεί δέκα φορές αντιμέτωπος με τον Παναθηναϊκό στην προπονητική του καριέρα. Στις τέσσερις πρώτες έφερε ισοπαλίες, όλες με 1-1, ενώ στα έξι επόμενα έχει τρεις νίκες και τρεις ήττες.

Ο Γιώργος Δώνης τιμωρήθηκε για έναν μήνα και δεν θα βρίσκεται στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Ο Έλληνας τεχνικός αναμένεται να παρατάξει το “τριφύλλι” με τους Διούδη, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρα, Ινσούα, Κουρμπέλη, Δώνης, Χατζηγιοβάνη, Ζαχίντ, Μπουζούκη και Μακέντα.

Τα πράγματα είναι λίγο πιο… δύσκολα στην ΑΕΚ, όσον αφορά την αρχική της 11άδα, αφού ο Νίκος Κωστάνογλου έχει αρκετά προβλήματα. Ο Μπάρκας αποθεραπεύτηκε και κατά πάσα πιθανότητα θα πάρει θέση κάτω “κιτρινόμαυρα” γκολπόστ.

Στις υπόλοιπες θέσεις αναμένεται να αγωνιστούν οι Χουλτ, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Μπακάκης, Σιμόες, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Βέρντε, Λιβάγια και Ολιβέιρα.

Η… παράδοση

Νίκες Παναθηναϊκού: 54

Ισοπαλίες: 40

Νίκες ΑΕΚ: 37

Με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό

Νίκες Παναθηναϊκού: 30

Ισοπαλίες: 24

Νίκες ΑΕΚ: 10

Την περασμένη σεζόν

03.11.2018: Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 0-0


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ