Όταν δάκρυσε η Βασίλισσα – Η στιγμή που έκλαψε η Ελισάβετ


Ήταν πριγκίπισσα ακόμα όταν κατέθεσε το πρώτο της στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Λονδίνο. Βετεράνος και η ίδια και η μόνη πλέον αρχηγός κράτους που υπηρέτησε στον στρατό στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, η Βασίλισσα Ελισάβετ γνωρίζει την συγκεκριμένη τελετή όσο κανείς άλλος.

Ακόμα και σήμερα, τόσα χρόνια μετά η Ελισάβετ συγκινείται μια τέτοια μέρα που τιμώνται εκείνοι που έπεσαν για την πατρίδα. Και την Κυριακή δεν το έκρυψε καθώς ένα δάκρυ κύλησε στο μάγουλό της για εκείνους που έκαναν την υπέρτατη θυσία για την πατρίδα τους.

Με την Καμίλα στα δεξιά της και την Κέιτ Μίντλετον στ’ αριστερά της η Βασίλισσα Ελισάβετ βγήκε στο μπαλκόνι ντυμένη στα μαύρα παρακολουθώντας τον Πρίγκιπα Κάρολο να καταθέτει στεφένι εκ μέρους της στους πεσόντες.

Φέτος συμπληρώθηκαν 100 χρόνια όχι μόνο από την ύπαρξη του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη αλλά και της δυο λεπτών σιγής στη μνήμη τους. Αυτό είχε ξεκινήσει επί της Βασιλείας του Γεωργίου του 5ου το 1919, επτά χρόνια πριν την γέννηση της Ελισάβετ.

Ελάχιστα έχουν αλλάξει από τότε. Η ίδια ξέρει απέξω κάθε ύμνο, κάθε προσευχή και φοράει την κόκκινη παπαρούνα στο πέτο της. Και φέτος έσπασε την παράδοση καθώς δεν μπόρεσε να κρύψει την συγκίνησή της.Δείτε το βίντεο

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ