Ομάδα «Δράση»: Από σήμερα στους δρόμους της Αθήνας


Η ομάδα «Δράση», που αντικαθιστά την ομάδα “Δέλτα”, βγήκε από σήμερα Δευτέρα στους δρόμους της Αθήνας.

Η ομάδα “Δράση” αποτελείται από 50 αστυνομικούς, χωρισμένους σε 5 ομάδες των 10, οι οποίοι θα επιβαίνουν σε 25 δίκυκλα συνολικά και υπάγεται στην Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) της Υποδιεύθυνσης Επιχειρήσεων και Προστασίας Μαρτύρων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Η “Δράση” θα έχει ειδικές ομάδες δράσης, που σκοπός τους είναι η στοχευμένη παρέμβαση σε περιοχές που παρουσιάζεται αυξημένη εγκληματικότητα, όπως κλοπές, ληστείες, εκβιάσεις, εμπορία ναρκωτικών.

Ακόμη είναι δυνατόν να λαμβάνουν μέρος σε μέτρα, πέρα από αυτά που απαιτούνται στο πλαίσιο της συνήθους αστυνόμευσης και ειδικότερα σε περιστατικά υψηλού ρίσκου.

Η δημιουργία της ομάδας “Δράση” έχει σκοπό στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της παραβατικότητας, τη δημιουργία ασφαλούς περιβάλλοντος, καθώς και τη παγίωση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες, όπως αναφέρεται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η «Δράση» θα χρησιμοποιηθεί και στα μέτρα του Πολυτεχνείου, καθώς στις αρμοδιότητές της θα είναι, μεταξύ άλλων, η πραγματοποίηση συλλήψεων σε περίπτωση επεισοδίων, στο πλαίσιο της υποστήριξης των ΜΑΤ.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ