Τραμπ: “Δημοκρατία” η παραίτηση Μοράλες. Στέλνει μήνυμα σε Βενεζουέλα, Νικαράγουα


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι η παραίτηση του Έβο Μοράλες από την προεδρία της Βολιβίας διαφυλάσσει τη δημοκρατία στη χώρα.

Παράλληλα ο Τραμπ θεωρεί πως αυτό που συνέβη με τον Μοράλες στέλνει ένα μήνυμα στα «παράνομα καθεστώτα» στη Βενεζουέλα και τη Νικαράγουα.

«Η παραίτηση χθες του προέδρου της Βολιβίας Έβο Μοράλες αποτελεί μια σημαντική στιγμή για τη δημοκρατία στο δυτικό ημισφαίριο», σημείωσε ο Τραμπ.

«Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν τον λαό της Βολιβίας που ζήτησε την ελευθερία και τις ένοπλες δυνάμεις της Βολιβίας που σεβάστηκαν τον όρκο τους να μην προστατεύουν μονάχα ένα πρόσωπο, αλλά το Σύνταγμα της Βολιβίας» επισήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Αυτά τα γεγονότα στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα στα παράνομα καθεστώτα στη Βενεζουέλα και τη Νικαράγουα ότι η δημοκρατία και η βούληση των πολιτών θα θριαμβεύουν πάντα».

Την ίδια ώρα, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε ότι η Ουάσιγκτον καλεί όλες τις πλευρές στη Βολιβία να «κάνουν ένα βήμα πίσω», να απέχουν από τη βία, να τηρήσουν το κράτος δικαίου.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, οι ΗΠΑ δεν θεωρούν ότι η παραίτηση Μοράλες είναι πραξικόπημα, τη θεωρούν ως έκφραση του λαού της Βολιβίας που έχει κουραστεί από την αδιαφορία της κυβέρνησης προς τη βούλησή του.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ