Η έλλειψη πιλότων μαχητικών στις ΗΠΑ οδηγεί σε ανεπιθύμητες λύσεις


Δεδομένου ότι η αμερικανική Αεροπορία αντιμετωπίζει μια συνεχιζόμενη έλλειψη πιλότων, ο πτέραρχος Μάικ Χολμς, διοικητής της Διοίκησης Αερομαχίας, δήλωσε ότι εξετάζει μια πιθανή λύση: να επιτρέψει τη μετάβαση πιλότων από αεροσκάφη της Διοίκησης Μεταφορών σε αεροσκάφη μαχητικών ή βομβαρδιστικών.

Συγκεκριμένα, σε απάντηση σε ερώτηση του κοινού στο ετήσιο συμπόσιο του Airlift Tanker Association έξω από το Ντάλλας του Τέξας δήλωσε ότι «είμαι ανοιχτός στην ιδέα, απλά πρέπει να δουλέψω λίγο ακόμα με τα στατιστικά.» ενώ γενικά αναφερόμενος έκανε την έκκληση: «Αν ενδιαφέρεστε εκεί – και ξέρω ότι κάποιοι ενδιαφέρεστε- αν θέλετε να μου στείλετε μια αναφορά και τι σκέφτεστε για αυτό, είμαι ανοιχτός σ’ αυτό».

Ωστόσο εξέφρασε και επιφυλάξεις, δεδομένου ότι ο χρόνος μετεκπαίδευσης που θα χρειαζόταν για να μεταβεί ένας πιλότος από ένα τύπο μεταφορικού αεροσκάφους που πετάει ήδη σε μαχητικά ή βομβαρδιστικά είναι περίπου ο ίδιος με το να εκπαιδευτούν νέοι πιλότοι εξ αρχής.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι «Το να περάσει κάποιος την εισαγωγή στην επιχειρησιακή χρήση μαχητικών και στη συνέχεια να περάσει μια μακρά πορεία εξοικείωσης- είτε την μακρά μεταβατική πορεία είτε την συνήθη που περνούν οι νέοι πιλότοι – είναι για την ίδια χρονική διάρκεια εκπαίδευσης που απαιτείται για να εκπαιδεύσω έναν ανθυποσμηναγό. Η διαφορά είναι ότι αυτός ο υπολοχαγός θα μου δώσει πίσω τουλάχιστον 10 χρόνια υπηρεσιας ως ανταπόδοση στην επένδυση που έκανα. Και όσο πιο μεγάλοι είναι οι χειριστές που θα φέρω στην Διοίκηση ως πιλότους μαχητικών, τόσο μικρότερη θα είναι η απόδοση που θα πάρω από αυτήν την επένδυση.»

Η αμερικανική Αεροπορία προσπαθεί να αυξήσει τον αριθμό των πιλότων που εκπαιδεύει ανά έτος από περίπου 1.300 το φθινόπωρο του 2019 σε 1.500 το φθινόπωρο του 2022. Επιπλέον προσπαθεί να επιβάλλει ένα πρόγραμμα που θα περιορίζει στο ελάχιστο την διάθεση πιλότων για μη πτητικά καθήκοντα.

Συμπερασματικά όμως, ο Χολμς αν και φάνηκε επιφυλακτικός για τους λόγους που ανέφερε, τόνισε ότι η επιθυμία του ήταν πάντα να έχει πιλότους που θα είχαν τα σωστά κίνητρα για να υπηρετήσουν, ανεξάρτητα από το πού προέρχονται.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ