8 λάθη που κάνεις και δεν έχεις φωτογένεια στις φωτογραφίες – Πώς θα βγάλεις το τέλειο πορτραίτο


Σου αρέσουν οι φωτογραφίες και θέλεις να «αιχμαλωτίσεις» σε κάθε φωτογραφία τον καλύτερό σου εαυτό.

Προφίλ, ανφάς, μισάνοιχτο στόμα, σηκωμένο το ένα φρύδι, σουφρωμένα τα χείλη, κλπ. Τελικά ποια η καλύτερη στάση για την τέλεια φωτογραφία;

Ολοι θέλουμε οι φωτογραφίες μας και ιδίως των διακοπών μας να φαίνονται αρκετά ωραίες, ώστε να μπορούμε να τις δείξουμε στους φίλους μας και να τις δημοσιεύσουμε στα κοινωνικά δίκτυα.

Ωστόσο, καμιά φορά βγάζουμε πολλές φωτογραφίες μέχρι να πετύχουμε την καλύτερη. Οι περισσότερες καταλήγουν στον κάδο ανακύκλωσης του κινητού μας.

Οπως τονίζουν οι φωτογράφοι υπάρχουν κάποια βασικά λάθη που μπορούν να γίνουν στην κλασική φωτογραφία πορτραίτου.

Βρήκαμε στο purewow και σου παρουσιάζουμε τα πιο σημαντικά λάθη που σε δυσκολεύουν για να αποτυπώσεις σε κάθε σου κλικ την πιο γοητευτική και φωτογενή εκδοχή του εαυτού σου.

1. Μην κάνεις έντονες εκφράσεις με τα μάτια σου

Μην κάνεις πολύ έντονες εκφράσεις στο πρόσωπο σου. Ασε το βλέμμα σου χαλαρό. Μην ανοίγεις τα μάτια σου λες και είσαι έκπληκτη για κάτι. Φαίνεται αστείο.

2. Δεν ξέρεις τι να κάνεις με τα χέρια σου

Πρόσεξε την θέση των χεριών σου όταν βγάζεις φωτογραφία. Πρέπει να δείχνεις φυσική. Γενικά να αποφεύγεις τα τεντωμένα χέρια και τους αγκώνες με φορά μπρος την κάμερα. Και κυρίως μην πιέζεις τη μέση σου γιατί κάνει ζάρες στα ρούχα.

3. Μην λες την κλασική ατάκα «Cheese»

Οχι, να μην το λες αυτό όταν πας να βγάλεις φωτογραφία. Αν δεν μπορείς να χαμογελάσεις, τότε αυτή η τακτική είναι τελείως λάθος. Το κάνουν στις αμερικανικές ταινίες, αλλά δεν θα σε βοηθήσει να βγάλεις το σωστό πορτραίτο.

4. Μην σκύβεις το κεφάλι σου

Το να σκύβεις το κεφάλι σου δίνει μία υποψία απειλής στη φωτογραφία και κάνει τη μύτη σου να φαίνεται μακρύτερη.

5. Το χαμόγελό σου είναι επιτηδευμένο

Το χαμόγελο είναι πολύ δύσκολο σε μια φωτογραφία. Πρέπει να δείχνει φυσικό και χαλαρό. Οχι στημένο. Βγάλε πολλές φωτογραφίες κάνοντας πρακτική και θα δεις ότι θα βελτιωθείς.

6. Τα ρούχα σου δεν σε κολακεύουν

Θέλεις να βγάλεις την τέλεια φωτογραφία που θα αναδείξει τα δυνατά σου σημεία και θα καλύψει περίτεχνα τις ατέλειές σου. Τότε βάλε τα ρούχα που σε κολακεύουν. Δεν υπάρχει άλλη λύση.

7. Είσαι πολύ στημένη

Πάρε μια βαθιά ανάσα και χαλάρωσε. Οσο περισσότερο φυσική είναι η λήψη, τόσο το καλύτερο.

8. Μην κοιτάς την κάμερα

Οι φωτογράφοι τονίζουν ότι όταν κοιτάμε κατευθείαν τον φακό, σπάνια η φωτογραφία μας είναι επιτυχημένη, κι αυτό επειδή στερούμε από το αποτέλεσμα βάθος και όγκο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ