Καιρός: Συνεχίζει την επέλαση η «Σοφία» – Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες


Καιρός: Σε κλοιό κακοκαιρίας ολόκληρη η χώρα – Στα λευκά «ντύθηκαν» πολλές περιοχές της χώρας – Πυκνές χιονοπτώσεις τις επόμενες ώρες – Αναλυτική πρόγνωση για όλη τη χώρα

Η κακοκαιρία «Σοφία» «σκέπασε» τη χώρα και θα συνεχίσει να πλήττει την Ελλάδα με πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο, θυελλώδεις ανέμους και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες έως και το Σάββατο, 5 Ιανουαρίου.

Σημειώνεται ότι οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και το βράδυ της Πέμπτης (3/1), με την Στερεά Ελλάδα να βρίσκεται στο «μάτι» της κακοκαιρίας.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσουν οι πολίτες της χώρας καθώς οι ελάχιστες θερμοκρασίες τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες θα είναι ιδιαίτερα χαμηλές προκαλώντας προβλήματα από τον ισχυρό παγετό, κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα.

Πυκνές χιονοπτώσεις τις επόμενες ώρες

Το κύμα κακοκαιρίας θα φέρει την Παρασκευή (4/1/2019), πυκνές χιονοπτώσεις στα ανατολικά και βόρεια της χώρας ενώ θα χιονίσει ακόμα και σε πεδινές περιοχές.

Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο 7 με 8 και τη νύχτα 9 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Παγετός κατά τόπους ισχυρός τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, ενώ στη δυτικά και κεντρική Μακεδονία αναμένεται να είναι κατά τόπους ολικός.

Στην Αττική, νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι κατά διαστήματα. Πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 που από αργά το απόγευμα πρόσκαιρα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 5 βαθμούς κελσίου ενώ στα βόρεια του νομού θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με πυκνές κατά διαστήματα χιονοπτώσεις στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειο βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο Θερμαϊκό βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 2 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με χιονόνερο η χιονοπτώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα ενταθούν στην κεντρική – ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στα ανατολικά 7 που από το μεσημέρι βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 7 με 8 και πιθανώς τη νύχτα τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -4 έως 2 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Στα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια τοπικές βροχές η χιονόνερο. Στις υπόλοιπες περιοχές χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά ημιορεινά. Εξασθένηση το βράδυ στα βόρεια.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 4 έως 8 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο από -7 έως 1 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια νεφώσεις με χιονοπτώσεις που από το μεσημέρι κατά τόπους θα ενταθούν. Στην ανατολική Πελοπόννησο βροχές η χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, μετά το μεσημέρι 5 με 7 στρεφόμενοι στα νότια σε νοτιοδυτικούς έως 7 μποφόρ. Στα βόρεια τις βραδινές ώρες θα γίνουν βόρειοι βορειοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 1 έως 7 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 6 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Στα βόρεια νεφώσεις με χιονόνερο η χιονοπτώσεις που τις πρώτες πρωινές και τις νυχτερινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Στα νότια βροχές και τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 8 και τη νύχτα τοπικά 9 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 7 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια από 2 έως 5 βαθμούς κελσίου.

Ζάκυνθος

Καιρός: νεφώσεις με χιονόνερο και στα ορεινά χιονοπτώσεις.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 5 έως 8 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Άστατος θα παραμείνει ο καιρός το Σαββατοκύριακο (5 και 6 Ιανουαρίου) στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Αναλυτικότερα, το Σάββατο (5/1), σύμφωνα με την ΕΜΥ, στα βορειοδυτικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν.

Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, κατά τόπους πιο πυκνές. Μεμονωμένες καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές κυρίως στα νότια. Τα φαινόμενα στα ηπειρωτικά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα, ενώ παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους ολικός στα βόρεια της χώρας.

Την Κυριακή (6/1), λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακά από το βράδυ χιονόνερο ή παροδικές χιονοπτώσεις στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, ωστόσο παγετός θα σημειωθεί κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ