Αυτό θα είναι το νέο δίκτυο ποδηλατοδρόμων στην Αθήνα


Αυτό θα είναι το νέο δίκτυο ποδηλατοδρόμων στην Αθήνα κι ανυπομονούμε να δούμε να υλοποιείται όσο τίποτα άλλο! Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων.
Το πρώτο ολοκληρωμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων στην Αθήνα, είναι γεγονός και σύμφωνα με όσα αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων, αυτό θα συνδεθεί με το υπάρχον «Γκάζι – Φάληρο» και θα περνά από την Κυψέλη, τους Αμπελόκηπους, τα Εξάρχεια, το Κολωνάκι και τα Πετράλωνα.

Η σύνδεση αυτή θα πραγματοποιηθεί με τη δημιουργία ποδηλατολωρίδων ή με την κατασκευή δρόμων αποκλειστικής κυκλοφορίας ποδηλάτου (bicycle streets).

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι στην περιοχή των Εξαρχείων και του Κολωνακίου το δίκτυο υποδομών θα γίνει για τις οδούς Στουρνάρη, Αραχώβης, Σολωμού, Ανδρέα Μεταξά, Διδότου, Ναυαρίνου, Σκουφά, Σόλωνος, Μασσαλίας, Ηρακλείτου, Μαυρομιχάλη και Ζωοδόχου Πηγής.

Στην περιοχή έχουν επιλεγεί ζευγάρια δρόμων, οι οποίοι θα χρησιμοποιούνται για άνοδο ή για κάθοδο και θα συνδέουν τη Λ. Αλεξάνδρας με το κέντρο της Αθήνας αλλά και με τον κεντρικό άξονα «Κηφισιά – Κέντρο» που αναμένεται να δημιουργηθεί.

Πιο συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις στην Κυψέλη αφορούν την περιοχή γύρω από τις οδούς Μιχαήλ Βόδα, 3ης Σεπτεμβρίου, Αγίου Μελετίου και Ηπείρου. Στην ίδια περιοχή προτείνεται συνολικά η συνύπαρξη ποδηλάτων και αυτοκινήτων, ενώ η Μιχαήλ Βόδα θα δέχεται και αποκλειστική λωρίδα κίνησης ποδηλάτου. Στην 7η δημοτική κοινότητα θα δημιουργηθεί αποκλειστική λωρίδα ποδηλάτων στην οδό Καλλιγά.

Σύμφωνα με τον δήμο Αθηναίων, κύριος στόχος είναι το δίκτυο να συνδεθεί με τον ήδη λειτουργικό άξονα «Γκάζι – Φάληρο», μία διαδρομή περίπου 7,5 χιλιόμετρα που ξεκινάει από το φαληρικό δέλτα, περνάει μέσα από το Μοσχάτο, την Καλλιθέα, παράλληλα τις γραμμές του ΗΣΑΠ και καταλήγει στον Ταύρο και τα Πετράλωνα, μέχρι το ύψος της Τεχνόπολης του δήμου Αθηναίων.

Ταυτόχρονα, ξεκινάει και η προετοιμασία για τη σύνδεση του άξονα «Γκάζι – Κηφισιά», ένα έργο που αναμένεται να φέρει σε πέρας η περιφέρεια Αττικής. Τα δύο δίκτυα θα συνδέονται με τον κύριο άξονα «Κηφισιά – Γκάζι» και θα συνδέονται τόσο μεταξύ τους όσο και με το κέντρο της Αθήνας.

«Η πόλη μπαίνει στη σωστή πορεία. Δίνουμε συνεχώς χώρο στον πεζό και τον ποδηλάτη, ενθαρρύνουμε τη χρήση φιλικών στο περιβάλλον μέσων μετακίνησης, επιδιώκοντας παράλληλα τη μείωση της χρήσης των Ι.Χ. αυτοκινήτων και την αύξηση χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς», είχε δηλώσει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Σημειώνεται ότι για τη δημιουργία των ποδηλατοδρόμων, ο δήμος Αθηναίων αξιοποίησε τις συνεργασίες του με το δίκτυο C40 και ιδιαίτερα με το Walking and Cycling Network.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ