Φρουζής: Για εμένα η Novartis δεν είναι σκάνδαλο


Σε εξέλιξη είναι η τρίτη κατάθεση του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Novartis Hellas Κωνσταντίνου Φρουζή ενώπιον των μελών της Προανακριτικής, στο πλαίσιο της διερεύνησης την υπόθεση Novartis για τις πιθανές μεθοδεύσεις του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Φρουζής δήλωσε σήμερα, ερωτηθείς σχετικά, ότι για τον ίδιο η υπόθεση Novartis δεν αποτελεί σκάνδαλο.

«Με ρωτάτε αν η Novartis είναι σκάνδαλο. Η απάντηση είναι σα να με ρωτάτε αν η ζωή είναι δύσκολη. Για εμένα, δεν είναι σκάνδαλο» φέρεται να είπε ο κ. Φρουζής.

Ωστόσο, όταν ερωτήθηκε πώς βγήκε καλύτερος μάνατζερ της χρονιάς με τόσα αρνητικά σε βάρος του, απέφυγε να απαντήσει.

Κατά πληροφορίες, ο «Μr. Novartis» αρνήθηκε την ύπαρξη email προς τον Άδωνη Γεωργιάδη -κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της Δώρας Αυγερή, μέλος της επιτροπής από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μα υπάρχουν δημοσιεύματα και το δηλώνει και ο ίδιος ο Γεωργιάδης. Τα μέιλ είχαν διαρρεύσει και από τη δικογραφία» φέρεται να είπε η κ. Αυγερή.

Αποκαλύψεις Φρουζή για την προστατευόμενη μάρτυρα «Αικατερίνη Κελέση»

Στη χθεσινή μαραθώνια κατάθεσή του, ο κ. Φρουζής άφησε εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί ότι η προστατευόμενη μάρτυρας με το κωδικό όνομα κωδικό όνομα «Αικατερίνη Κελέση» να είναι πρώην συνεργάτιδά του.

Είναι ενδεικτικός ο διάλογος που μεταφέρθηκε στους δημοσιογράφους, όταν ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου του έθεσε το θέμα.

Β. Κεγκέρογλου (ΚΙΝΑΛ): Έχετε υποψία για το ποια είναι η προστατευόμενη μάρτυρας Αικατερίνη Κελεση;
Κ. Φρουζής: Κάτι έχω στο μυαλό μου.
Β. Υψηλάντης (ΝΔ): Η κ. Κελέση μήπως ήταν συνεργάτιδά σας;
Κ. Φρουζής: Δεν ξέρω, πιθανολογώ πάνω από τη βάση.
Κ. Μαρκόπουλος (ΝΔ): Σε τι ποσοστό είστε σίγουρος;
Κ. Φρουζής (γελώντας): Με πολύ καλές πιθανότητες. Σε καλό ποσοστό.

Στο ΚΙΝΑΛ έλεγαν μάλιστα, ότι η ίδια η «Αικατερίνη Κελέση» στην κατάθεσή της άκουγε τον κ. Φρουζή να μιλάει στο τηλέφωνο, γεγονός που ενισχύει τους ισχυρισμούς ότι ήταν πρόσωπο που βρισκόταν κοντά του.

Επί οκτώ ώρες με ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα κατέθεσε ο κ. Φρουζής, ο οποίος θα συνεχίσει κι αύριο το πρωί στις 9.30. Κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων που δέχθηκε από τους εισηγητές των κομμάτων, αμφισβήτησε τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, λέγοντας –σύμφωνα με πληροφορίες- πως το κίνητρό τους ήταν οικονομικό και πως ίσως πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis επέμεινε ότι συναντήθηκε με την κ. Τουλουπάκη, η οποία του πρότεινε να τύχει της ευνοϊκής μεταχείρισης του νόμου αρκεί να καταθέσει για τα 10 πολιτικά πρόσωπα, με κοινοβουλευτικές πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ να μιλούν για αναδίπλωση Φρουζή και να αναφέρουν ότι «αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι ποτέ δεν του έγινε αναφορά σε ονόματα πολιτικών από την κ. Τουλουπάκη, ούτε για τυχόν ευθύνες κανενός από αυτούς».

Στη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ ωστόσο, έλεγαν πως ήταν πασίγνωστο ποια ήταν τα πολιτικά πρόσωπα για τα οποία είχαν στηθεί κάλπες στη Βουλή.

«Η κ. Τουλουπάκη μου πρότεινε ευνοϊκή μεταχείριση και όχι να είμαι κουκουλοφόρος μάρτυρας, αρκεί να καταθέσω για τα 10 πολιτικά πρόσωπα», φέρεται να είπε ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής.

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής που περιγράφηκε από μέλη της Επιτροπής ως «χαλαρός», ανέφερε πως ποτέ δεν έγινε συνάντηση Χασαπόπουλου και Λοβέρδου και πως η κατάθεση «Σαράφη» για τη σχέση Μανιαδάκη-Λοβέρδου, ήταν ψέματα. Σε ό,τι αφορά στον Ανδρέα Λοβέρδο, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε, ότι ουδέποτε συναντήθηκε μαζί του και πως «η πολιτική Λοβέρδου προκάλεσε ζημιές σε όλες τις εγχώριες φαρμακοβιομηχανίες».

Σε άλλο σημείο, φέρεται να είπε, πως δεν γνώριζε τα πρόσωπα της επιτροπής φαρμάκων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Φρουζής απαντώντας σε ερωτήσεις, επιβεβαίωσε τις φιλικές σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι βρέθηκαν σε δείπνο τον Αύγουστο 2015, αλλά κι ότι ο πατέρας του διατέλεσε γενικός γραμματέας Εμπορίου σε κυβέρνηση –δεν προσδιόρισε εποχή- που ήταν υπουργός ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Κοινοβουλευτικές πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν ότι «η σημερινή κατάθεση Φρουζή και η παραδοχή των ψευδών του καταρρίπτει οριστικά τους ισχυρισμούς ΝΔ – ΚΙΝΑΛ περί «σκευωρίας» στο σκάνδαλο Novartis, όσο και αν τα δύο κόμματα λειτουργούν ως συνήγοροί του επειδή όλοι μαζί έχουν δικαστικές εκκρεμότητες». Σημειώνουν ότι «μετά από επίμονες ερωτήσεις βουλευτών στην προανακριτική:

– Ο κ Φρουζής αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι ποτέ δεν του έγινε αναφορά σε ονόματα πολιτικών από την κ. Τουλουπάκη, ούτε για τυχόν ευθύνες καθενός από αυτούς.

-Ο κ. Φρουζής πήρε πίσω όλα όσα κατέθεσε προχθές με υπαινιγμούς για τους εισαγγελείς διαφθοράς, καταθέτοντας ότι δεν διαπίστωσε καμία παράτυπη ή παράνομη συμπεριφορά από μεριάς τους.

– Ο κ. Φρουζής αποκάλυψε ότι δεν γνωρίζει τίποτα σχετικά με πιέσεις Παπαγγελόπουλου σε εισαγγελικούς λειτουργούς.

-Τέλος, ο κ. Φρουζής σήμερα ανακάλεσε επίσης όσα ανέφερε προχθές, ότι δήθεν δεν κλήθηκε ποτέ από εισαγγελικούς λειτουργούς, αφού ομολόγησε πως τελικά κλήθηκε τουλάχιστον δύο φορές να δώσει εξηγήσεις μαζί με τους πληρεξούσιους δικηγόρους του».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ