Δράμα: Προσπάθησαν να νοικιάσουν σπίτι που δεν τους ανήκει – Κάποιοι την πάτησαν και τους πλήρωσαν.

Απίθανη κομπίνα στη Δράμα, με το πρόσχημα ενοικίασης σπιτιού. Τα θύματα πείστηκαν, πιο εύκολα απ» ότι θα περίμεναν οι δράστες…

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας, τέσσερις υποθέσεις απάτης μέσω διαδικτύου, με το πρόσχημα ενοικίασης διαμερίσματος στην πόλη της Δράμας.

Ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή σε αυτές τεσσάρων δραστών, ηλικίας 68, 32, 26 (άνδρες) και 54 (γυναίκα) ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.

Αναλυτικότερα, τον περασμένο Σεπτέμβριο, τέσσερις Έλληνες, εντόπισαν σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, αγγελία ενοικίασης διαμερίσματος στη Δράμα, την οποία είχαν αναρτήσει συγκεκριμένα προφίλ χρήστη.

Κατά την διαδικτυακή και τηλεφωνική επικοινωνία με τον υποτιθέμενο ιδιοκτήτη του σπιτιού, συμφώνησαν στην κατάθεση διαφόρων χρηματικών ποσών σε λογαριασμούς των δραστών, ως προκαταβολή για την ενοικίαση του σπιτιού.

Μετά την καταβολή των χρημάτων έπαψε η οποιαδήποτε επικοινωνία με τον υποτιθέμενο ιδιοκτήτη.

Με τον προαναφερόμενο τρόπο, κατά το χρονικό διάστημα από 18 έως 23-09-2019, οι δράστες απέσπασαν στις τέσσερις περιπτώσεις, συνολικά το χρηματικό ποσό των 830 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υπεβλήθη στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ