Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις: Ψάχνουν νίκη… οξυγόνο οι «ερυθρόλευκοι».


Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ σήμερα (15/11, 21:30, NewsIt.gr, Novasports 1) για την 8η αγωνιστική της Euroleague, με στόχο τη νίκη που θα του επιτρέψει να… αναπνεύσει βαθμολογικά αλλά και ψυχολογικά.

Το άσχημο ξεκίνημα που έχει πραγματοποιήσει ο Ολυμπιακός στη φετινή Euroleague τον έχει φέρει σε οριακό σημείο και στην σημερινή αναμέτρηση (15/11, 21:30, NewsIt.gr, Novasports 1) με τη Ζαλγκίρις Κάουνας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους . Οι “ερυθρόλευκοι” έχουν ως μόνο στόχο τη νίκη που θα αλλάξει το κλίμα στις τάξεις της ομάδας εν όψει της δύσκολης συνέχειας και της “διαβολοβδομάδας” που θα τους βρει στη Γερμανία για τις εκτός έδρας αναμετρήσεις με τη Μπάγερν Μονάχου και την Άλμπα Βερολίνου στις 19 και 21 Νοεμβρίου αντίστοιχα.

Ο Ολυμπιακός θέλει να αποφύγει μία τρίτη σερί ήττα εντός έδρας -ηττήθηκε από Μακάμπι Τελ Αβίβ και Αναντολού Εφές στο ΣΕΦ- και να επιστρέψει στις νίκες αφού μετά το νικηφόρο πέρασμα από την έδρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην 5η αγωνιστική δεν έχει γευτεί ξανά τη χαρά μιας επιτυχίας. Ο Κεστούτις Κεμζούρα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, αφού Γιώργος Πρίντεζης και Γουίλ Ριντ ξεπέρασαν τις ενοχλήσεις που έιχαν μετά το φιλικό τον Ιωνικό Νίκαιας, ενώ παρελθόν αποτελεί ο Λιθουανός φόργουορντ Μιντάουγκας Κουζμίνσκας και εκτός ομάδας έχει τεθεί ο Γουέιντ Μπόλντγουιν.

Στον αντίποδα η Ζαλγκίρις έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της φέτος. Από την εντός έδρας νίκη με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Κάουνας και την εκτός έδρας επικράτηση κόντρα στη Φενέρμπαχτσε στην Πόλη βίωσε ήττες από την Ζενίτ στο Κάουνας και τη Βιλερμπάν στη Γαλλία. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους πάντως έχει εξαιρετική παράδοση στο ΣΕΦ, το οποίο γνωρίζει άριστα και ο πρώην “ερυθρόλευκος” σέντερ Ζακ ΛεΝτέι.

Όσον αφορά την παράδοση οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 23 φορές στο παρελθόν με τον Ολυμπιακό να έχει οριακό προβάδισμα με 12 νίκες, ωστόσο η Ζαλγκίρις έχει κερδίσει τα επτά από τα οκτώ τελευταία ματς. Με γηπεδούχους τους Πειραιώτες το ρεκόρ είναι 7-4, αλλά οι Λιθουανοί έχουν φύγει νικητές στις τρεις από τις πέντε τελευταίες επισκέψεις τους στο ΣΕΦ.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Ίλια Μπελόσεβιτς (Σερβία), Κάρλος Κορτές (Ισπανία) και Τόμισλαβ Χορντόφ (Κροατία).


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ