Έβο Μοράλες: Αποκαλύψεις και επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα.


Ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, δηλώνει ότι οι νέες εκλογές θα διεξαχθούν χωρίς αυτόν και ότι οι ΗΠΑ του πρόσφεραν αεροπλάνο για να φύγει από τη Λα Πας.

Ο ανατραπείς πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες θα ήθελε να επιστρέψει στη χώρα, αλλά οι νέες εκλογές θα διεξαχθούν χωρίς αυτόν, όπως δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters στην Πόλη του Μεξικού.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν οργανώνει τις διαδηλώσεις από το Μεξικό, όπου του έχει δοθεί άσυλο.

Click4more: Βολιβία: Χειροπέδες σε Μοράλες αν γυρίσει – Απέλαση διπλωματών του Μαδούρο!

Ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας δήλωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ του προσέφεραν αεροπλάνο για να φύγει από τη Βολιβία. “Οι ΗΠΑ κάλεσαν τον υπουργό Εξωτερικών (της Βολιβίας) για να προσφερθούν να μας στείλουν ένα αεροπλάνο που θα μας πηγαίνε όπου θέλαμε. Ήμουν σίγουρος ότι θα ήταν το Γκουαντάναμο”, είπε ο Έβο Μοράλες χαμογελώντας.

Ο Έβο Μοράλες που παραιτήθηκε στις αρχές της εβδομάδας έπειτα από έντονες πιέσεις, έφυγε αεροπορικώς από τη Βολιβία μετά τις διαδηλώσεις και τη βία που ακολούθησαν τις εκλογές της 20ης Οκτωβρίου που του έδωσαν ξεκάθαρη νίκη αλλά αμαυρώθηκαν από κατηγορίες για νοθεία. Οι υποστηρικτές του συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με πορείες και συμπλοκές στους δρόμους της πρωτεύουσας Λα Πας και κοντά στο Ελ ‘Αλτο.Μίλησε με Τσίπρα ο Έβο Μοράλες

Εν τω μεταξύ, ο Αλέξης Τσίπρας γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Facebook πως επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Έβο Μοράλες, εκφράζοντάς του την στήριξή του και μιλώντας για πραξικόπημα.

Συγκεκριμένα αναφέρει στην ανάρτησή του: “Πριν από λίγο επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον Έβο Μοράλες Evo Morales Ayma που βρίσκεται στο Μεξικό, μετά το πραξικόπημα στη χώρα του.

Του εξέφρασα την αμέριστη συμπαράστασή μου, εκ μέρους κάθε δημοκρατικού Έλληνα πολίτη, στον αγώνα για την ειρήνη, τη Δημοκρατία και την ανεξαρτησία της πατρίδας του.

Μου επεσήμανε ότι τούτη την ώρα η πρώτη του έγνοια είναι η αποκατάσταση της κοινωνικής ειρήνης και τόνισε τη σημασία να αναδειχθεί διεθνώς η ανάγκη αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη Βολιβία.

Ο αγώνας για την Δημοκρατία στη Βολιβία και στην Λατινική Αμερική είναι αγώνας που μας αφορά όλες και όλους, όσο μακριά και αν βρισκόμαστε”.Δείτε την ανάρτηση για τον Έβο Μοράλες

Φωτογραφίες: Intime.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ