Φρουζής «κατακεραυνώνει» Τουλουπάκη για Novartis: Με πίεζε για πολιτικά πρόσωπα.

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής αναφέρθηκε στις πιέσεις που δέχθηκε από την εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη, προκειμένου να καταθέσει εναντίον πολιτικών προσώπων για την υπόθεση Νovartis.

“Ποτέ μου δεν έχω κληθεί από την εισαγγελία ή κάποια αρχή για να καταθέσω, παρά το γεγονός ότι είμαι κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση η οποία εκκρεμεί εδώ και τρία χρόνια”, ανέφερε αρχικά ο κ. Φρουζής στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, το βράδυ της Παρασκευής (15.11.2019).

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με την εισαγγελέα κ. Ελένη Τουλουπάκη:

“Ανεπισήμως στα τέλη Μαΐου του 2018, μου ζήτησε από τους δικηγόρους μου να συναντηθούμε, ατύπως, με την ομάδα της. Εκεί με προέτρεψε να τύχω ευεργετικών διατάξεων του ποινικού κώδικα και να μιλήσω για πολιτικά πρόσωπα”.

Και πρόσθεσε: “Της είπα ότι δεν έχω καμία ανάγκη προστασίας για να καταθέσω και κατάλαβα ότι δεν εννοούσε να καταθέσω την αλήθεια, αλλά κάτι διαφορετικό. Σαν μοχλό πίεσης μού είπε ότι έχει μαζέψει πολλά στοιχεία εναντίον μου και θα ήταν καλό να καταθέσω…”.Φρουζής: Η απάντηση της εισαγγελίας

Σχολιάζοντας την συνέντευξη του άλλοτε αντιπροέδρου της Novartis, Κωνσταντίνου Φρουζή, πηγές της εισαγγελίας είπαν: “Είναι κατηγορούμενος και έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του όπως νομίζει.

Στο σημείο των αρχών του 2018 ήταν ύποπτος φυγής.

Προτιμήσαμε να του πάρουμε το διαβατήριο από το να τον θέσουμε υπό κράτηση προσωρινά.

Ο χρόνος συνάντησης που επικαλείται ο κ. Φρούζης δεν θα μπορούσε να τον κάνει προστατευόμενο μάρτυρα διότι είχε ήδη γίνει δίωξη εναντίον του”, καταλήγουν οι πηγές της εισαγγελίας.

Παρακολουθείστε τη συνέντευξη που έδωσε ο Κωνσταντίνος Φρουζής:

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ