Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις: «Ερυθρόλευκο» ξέσπασμα στο ΣΕΦ. Επέστρεψαν στις νίκες οι Πειραιώτες – videos


Ο Ολυμπιακός έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί στη Euroleague και με εκπληκτικό τελευταίο δεκάλεπτο «διέλυσε» τη Ζαλγκίρις με 83-74 για την τρίτη του νίκη στη φετινή σεζόν, μετά από 8 αγωνιστικές.

Με ομαδική δουλειά και πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες με το 83-74 επί της Ζαλγκίρις για την 8η αγωνιστική της Euroleague, παίρνοντας “ανάσα” στην κατάταξη.

Ο Πρίντεζης ξεπέρασε τους 3.000 πόντους στην Ευρώπη και οι Σπανούλης και Μιλουτίνοφ βρήκαν βοήθειες από Πολ, Ριντ και Ρότσεστι για να καταβάλλουν την αντίσταση των άστοχων Λιθουανών, με ένα ξέσπασμα στο τελευταίο δεκάλεπτο. Το παιχνίδι

Με τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται επιθετικά στα πρώτα λεπτά, το παιχνίδι πήγαινε πόντο πόντο με διαδοχικές εναλλαγές του προβαδίσματος για το 19-18 στο δεκάλεπτο. Με το πρώτο του καλάθι στο ματς πάντως, ο Γιώργος Πρίντεζης έφθασε τους 3.000 πόντους στη Euroleague σε ένα τρομερό προσωπικό ρεκόρ για τον… υπαρχηγό των Πειραιωτών.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η Ζαλγκίρις βρήκε λύσεις μέσα από το επιθετικό ριμπάουντ και προηγήθηκε ακόμη και με +6 επί του Ολυμπιακού (25-31), αλλά οι “ερυθρόλευκοι” βρήκαν λύσεις από όλους τους παίκτες και ολοκλήρωσαν το ημίχρονο με σκορ 37-39.

Μετά το ημίχρονο όμως, η ομάδα του Κεστούτις Κεμζούρα μπήκε πολύ δυνατά στο παρκέ και με ένα σερί 8-0 πήρε προβάδισμα στο παιχνίδι. Με τον Ριντ να δίνει μάλιστα βοήθειες και… ανάσες στον Μιλουτίνοφ, οι Πειραιώτες κατάφεραν να κρατηθούν μπροστά στο σκορ, παρά τις μόνιμες “πληγές” των Λάντεϊλ και Λεκαβίτσιους για την άμυνά τους.

Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε έτσι, με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 60-55, για να ακολουθήσει ένα νέο επιθετικό ξέσπασμα με συνεχόμενα τρίποντα από Πολ και Ρότσεστι, που έφερε για πρώτη φορά διψήφια διαφορά στο ματς 6 λεπτά πριν το τέλος. Οι Λιθουανοί ήταν άστοχοι στη συνέχεια και ο Βασίλης Σπανούλης με προσωπικά καλάθια κράτησε το προβάδισμα για την ομάδα του, που “κλείδωσε” τη νίκη με 83-74.

Οι Πειραιώτες “ανέβηκαν” έτσι στο 3-4 στην κατάταξη της Euroleague, βάζοντας τέλος στο αρνητικό σερί των τεσσάρων ηττών, αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον. Στο 3-4 “έπεσαν” οι Λιθουανοί χάνοντας μετά από καιρό στο ΣΕΦ.

Περισσότερα σε λίγο…


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ