Θλίψη: Έφυγε από τη ζωή σπουδαίος Έλληνας σκηνοθέτης (Photos)


Απέραντη θλίψη σκορπίστηκε στο άκουσμα της είδησης πως ένας σπουδαίος Έλληνας σκηνοθέτης έφυγε από τη ζωή.

Ο σκηνοθέτης πέθανε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της 15ης Νοεμβρίου, έπειτα από σύντομη μάχη με τον καρκίνο.

Ο ίδιος είχε σπουδάσει κινηματογράφο στη Γαλλία, όπου και έζησε έως το 1975.

Εργάστηκε σε μεγάλες παραγωγές του ευρωπαϊκού και του αμερικανικού κινηματογράφου και, μεταξύ άλλων, συνεργάστηκε με την Ανιές Βαρντά.

Υπήρξε βοηθός σκηνοθέτη σε πολλές ελληνικές και ξένες παραγωγές (Mεγαλέξανδρος του Θόδωρου Aγγελόπουλου, Λούφα και παραλλαγή του Nίκου Περάκη, Fedora του Billy Wilder, Το εξπρές του μεσονυκτίου του Alan Parker κ.ά.).

Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, στήριξε με όλες τις δυνάμεις του τους ανεξάρτητους κινηματογραφιστές, που συγκρούστηκαν με τη γραφειοκρατία και τον συχνά απαγορευτικό της καλλιτεχνικής ελευθερίας συνδικαλισμό. Συνεργάστηκε με κινηματογραφιστές όπως ο Σταύρος Τορνές, ο Σταύρος Τσιώλης, ο Δήμος Αβδελιώδης κ.ά.

Έχει γυρίσει ακόμα πολλά τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ με θέματα ιστορίας, καθώς και ένα τηλεοπτικό πορτρέτο της συγγραφέα Μάρως Δούκα (2005) κ.ά.

Σκηνοθέτησε ακόμα τις ταινίες μυθοπλασίας: Les amants terribles (1985), Καντίνα (2009). Με τον Ηλία Λάγιο έγραψαν το σενάριο Εύα, για τη ζωή και τις ιδέες της Εύας Σικελιανού, που δεν έγινε δυνατή η παραγωγή της.

Τον τελευταίο χρόνο, γύρισε ένα ακόμα κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ για τα Εξάρχεια της μεταπολίτευσης και τον Τέο Ρόμβο, ένα από τα πρόσωπα της εναλλακτικής κουλτούρας με το οποίο συμπορεύτηκε στη ζωή του.

Η ταινία, που ολοκληρώθηκε με τις οδηγίες του εκλιπόντος σκηνοθέτη από τον Χρόνη Θεοχάρη, θα προβληθεί προσεχώς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κηδεία θα γίνει την Τρίτη 19 στις 11 το πρωί στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

Καλό ταξίδι…

Δείτε ποιος είναι ο σκηνοθέτης που έφυγε από τη ζωή στη gallery που ακολουθεί:

Πηγή: www.gossip-tv.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ