Τάκης Θεοδωρικάκος: «Δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο»

Ενίσχυση της αυτοδιοίκησης με πρόσθετες αρμοδιότητες, πόρους και προσωπικό, αλλά και νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα, προαναγγέλλει ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα epoli.gr, ο υπουργός Εσωτερικών τονίζει μεταξύ άλλων: «Θέλουμε μια Αυτοδιοίκηση που δεν είναι όργανο κομματικών μηχανισμών» και πρόσθεσε πως «στην πορεία θα θωρακίσουμε την Αυτοδιοίκηση όχι μόνο με αρμοδιότητες, αλλά και με πόρους και προσωπικό, για να μπορέσει να διαδραματίσει το ρόλο που της αξίζει στη νέα Ελλάδα που θέλουμε να δημιουργήσουμε. Γιατί θέλουμε μια Αυτοδιοίκηση που θα αποτελεί το βασικό πυλώνα της ανάπτυξης για κάθε τόπο και δεν θα άγεται και θα φέρεται από τον ομφάλιο λώρο της εκάστοτε κυβερνητικής πλειοψηφίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών .

«Δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο»

Ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ακόμα, ότι από το νέο έτος το υπουργείο Εσωτερικών προγραμματίζει να υλοποιήσει ένα νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα, έργων και παρεμβάσεων στην Αυτοδιοίκηση, ενώ παράλληλα, υπάρχει σχεδιασμός, έναν «πιο δραστικό ρόλο στην εφαρμογή των αναπτυξιακών προγραμμάτων των Δήμων και των Περιφερειών».

Όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών δεν υπάρχει σχέδιο απολύσεων στο Δημόσιο, διευκρινίζοντας ότι «έχουμε το θάρρος και αν υπήρχε κάτι τέτοιο στο μυαλό μας θα το λέγαμε ευθέως». Αναφορικά με τις πρόσθετες προσλήψεις στους ΟΤΑ, είπε ότι τα αιτήματα των δήμων αφορούν περίπου 1.000 θέσεις, οι οποίες θα καλυφθούν με συμπληρωματική προκήρυξη μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών της 3Κ/2018.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ