Θεσσαλονίκη: «Γίναμε μετανάστες στην ίδια μας τη χώρα» – Διαμαρτυρία αστυνομικών για το προσφυγικό – video

Παράσταση διαμαρτυρίας αστυνομικών έξω από την έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το μεταναστευτικό πρόβλημα στη χώρα μας…

«Γίναμε μετανάστες στην ίδια μας τη χώρα. Λόγω του μεταναστευτικού οι αστυνομικοί που υπηρετούν στη διεύθυνση αστυνομικών επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης είναι αναγκασμένοι κάθε μήνα να υπηρετούν στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου για 15 με 20 μέρες, γεγονός που απειλεί και την οικογενειακή τους συνοχή και δημιουργεί μεγάλο οικονομικό πρόβλημα για τους ίδιους» δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Θόδωρος Τσαϊρίδης.

Πρόσθεσε πως ενώ διμοιρίες από τη Θεσσαλονίκη βρισκόταν στα νησιά κατά τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, στην πόλη ήρθαν διμοιρίες από άλλους νομούς καθώς το προσωπικό δεν έφτανε. Η φυσική και η πολιτική ηγεσία γνωρίζει τα προβλήματα από το 2012 ήδη και αντί να ενισχύει τις υπηρεσίες τις αφήνει να αποδυναμώνονται. Είναι χαρακτηριστικό πως ενώ το 2014 κάθε διμοιρία αποτελούνταν από 30 με 35 άτομα, έφτασε σήμερα στα 15 με 20 άτομα.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της ΕΑΥΘ Γιώργος Χατζόπουλος, επεσήμανε πως οι αστυνομικοί βοήθησαν και θέλω να βοηθούν στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, ωστόσο θα πρέπει να βρεθεί μία λύση έτσι ώστε να μειωθεί αυτή η συχνή επισκεψιμότητα των συναδέλφων του στα νησιά, ενδεχομένως με καλύτερο επιμερισμό του έργου.

«Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η υπηρεσία αυτή έχει βάλει πλάτη και προσπαθεί να διατηρήσει την ισορροπία στην κοινωνία και αυτό για να γίνει πρέπει να υπάρχουν και σωστές εντολές και σωστή στελέχωση» τόνισε από την πλευρά του ο Ιωάννης Μυλωνάς αντιπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισημαίνοντας ότι η κατάσταση τα τελευταία χρόνια έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Πηγή: grtimes.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ