Τουρκία: Μέχρι τέλος του έτους θα έχουν επαναπατριστεί οι περισσότεροι κρατούμενοι τζιχαντιστές


Η Τουρκία θα έχει επαναπατρίσει μέχρι το τέλος του έτους το μεγαλύτερο μέρος των κρατουμένων της του Ισλαμικού Κράτους στις χώρες καταγωγής τους.

Αυτό δήλωσε στο Reuters υπουργός Εσωτερικών στην Τουρκία, Σουλεϊμάν Σοϊλού αναφορικά με αυτή την διαδικασία επαναπατρισμού, η οποία ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι αρχές στην Τουρκία άρχισαν να επαναπατρίζουν τζιχαντιστές στις 11 Νοεμβρίου, ενώ έκανε γνωστό πως προχώρησε στη σύλληψη 287 μαχητών στη βορειοανατολική Συρία, όπου οι τουρκικές δυνάμεις εξαπέλυσαν τον περασμένο μήνα επίθεση κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), και ότι έχει θέσει υπό κράτηση εκατοντάδες άλλους υπόπτους.

“Ο αριθμός των κρατουμένων που θα επαναπατριστεί έως το τέλος του έτους εξαρτάται από το πόσο καιρό θα πάρει η διαδικασία, αλλά ειδικά για την Ευρώπη, η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη”, δήλωσε στο Reuters ο Σοϊλού και κατέληξε λέγοντας: “Νομίζω ότι θα έχουμε στείλει ένα μεγάλο μέρος από αυτούς στις χώρες τους έως το τέλος του έτους”.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ