ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Την ερχόμενη εβδομάδα η σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης


Την ερχόμενη Τετάρτη θα ανακοινωθούν πιθανότατα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, δηλαδή το Σάββατο 30 Νοεμβρίου και την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου, θα συγκληθεί για πρώτη φορά η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ που θα αναλάβει το ρόλο να οδηγήσει το κόμμα στο Συνέδριο, που εκτός απροόπτου, θα πραγματοποιηθεί λίγο μετά το Πάσχα.

Στην Πολιτική Γραμματεία που συνεδρίασε σήμερα αποφασίστηκε πως σε αυτό το νέο όργανο θα αξιοποιηθούν εκτός από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και στελέχη του κόμματος που τώρα δεν κατέχουν κάποια θέση ευθύνης, πρώην βουλευτές και υπουργοί αξιοποιώντας την εμπειρία τους.

Στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης θα συμμετέχουν μέλη της Προοδευτικής Συμμαχίας που έχουν ήδη προταθεί, αλλά και άλλες προσωπικότητες εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Τα ονόματα θα ανακοινωθούν πιθανότατα την Τετάρτη και δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου.

Η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος παραμένει σε ισχύ και μετά τις γιορτές θα συνεδριάσει προκειμένου να εγκρίνει τον απολογισμό της προηγούμενης περιόδου. Το διεθνές συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα διεξαχθεί στα τέλη Φεβρουαρίου και στη συνέχεια θα αρχίσουν να διαμορφώνονται τα τελικά συνεδριακά κείμενα.

Σύμφωνα με απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ η Ρένα Δούρου θα αναλάβει ενεργό και συγκεκριμένο ρόλο στην αντιπολιτευτική γραμμή του κόμματος. Ο ρόλος της θα είναι διατομεακός και θα αφορά την κλιματική αλλαγή, το περιβάλλον και την ενέργεια, τομείς με τους οποίους είχε ασχοληθεί ενεργά και ως περιφερειάρχης, συμμετέχοντας και στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Ήδη ετοιμάζει τις πρώτες της παρεμβάσεις σήμερα στη Ρόδο και τη Δευτέρα στην Ξάνθη.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ