Τουρκία: «Κρατάμε τον εγκέφαλο επιθέσεων του ISIS σε Γερμανία και Ρωσία».

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών δήλωσε σήμερα ότι η Τουρκία κρατεί ένα «σημαντικό μέλος» της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος».

Σύμφωνα με τον Σουλεϊμάν Σοϊλού, πρόκειται για άνδρα που σχεδίασε επιθέσεις στη Γερμανία και τη Ρωσία, αναφέρει ο ίδιος στην εφημερίδα Hurriyet στην Τουρκία.

“Είναι ένα σημαντικό πρόσωπο του ΙΚ. Είναι αυτός που σχεδίασε και έδωσε εντολή για τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε το 2018 στη Ρωσία και την επίθεση μέσα σε κατάστημα στο Αμβούργο, στη Γερμανία”, δήλωσε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας παρουσίασε το πρόσωπο αυτό ως ειδικό στα εκρηκτικά και “εκπαιδευτή στις επιθέσεις αυτοκτονίας”. Σύμφωνα με τον Σοϊλού, ο άνδρας αυτός, που αναφέρεται ως Γιουσούφ Χέμπα, συνελήφθη από τις τουρκικές δυνάμεις στην Αζάζ, στη βόρεια Συρία.

Ο υπουργός δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για τις επιθέσεις στη Γερμανία και τη Ρωσία τις οποίες αποδίδει στον Χέμπα, γνωστό επίσης με το κωδικό όνομα “Αμπου Τζιχάντ Αλ – Ντιν Αλ – Νασρ Ουμπέιντα”.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η χώρα του έχει συλλάβει 287 άτομα που είχαν διαφύγει από φυλακές για μέλη του ΙΚ στη Συρία μετά την έναρξη της επίθεσης της Άγκυρας.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here