ΑΑΔΕ: ‘Ερχεται η φορολοταρία Νοεμβρίου – Τι θα κληρώνεται

Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων: Τις τελευταίες ημέρες του Νοεμβρίου θα γίνει η κλήρωση Νοεμβρίου 2019 για τις αποδείξεις με κάρτες

Η φορολοταρία της ΑΑΔΕ που δίνει 1.000 ευρώ σε 1.000 τυχερούς, σύμφωνα με το Star, δεν έχει επιφέρει ακόμη τα επιθυμητά αποτελέσματα και έτσι η κυβέρνηση σκέφτεται να πάει ένα βήμα πιο πέρα με πιο… θεαματικές κινήσεις.

Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει το πορτογαλικό μοντέλο, κατά το οποίο κληρώνονται όχι μόνο μετρήτα αλλά και σπίτια, αυτοκίνητα, ταξίδια και άλλα.

Όπως είπε άλλωστε σήμερα σε τηλεοπτική του συνέντευξή του, ο υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας «Θα προχωρήσουμε σε μια νέα φορολοταρία, όπου θα δίνουμε παροχές σε είδος, όπως αυτοκίνητα, κάρτες απεριορίστων διαδρομών σε λεωφορεία».

Σκοπός είναι να δοθούν περισσότερα κίνητρα στους φορολογούμενους να κάνουν αγορές με πλαστικό χρήμα μετά και την αύξηση του ορίου από 10% στο 30% από το 2020. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εξετάζεται και το σενάριο να κληρώνονται κάθε μήνα κατοικίες που έχουν περιέλθει στην κατοχή του Δημοσίου από κατασχέσεις. Σε κάθε περίπτωση, όποια αλλαγή υπάρξει στη φορολοταρία της ΑΑΔΕ, θα τη δούμε από το νέο έτος.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ