Κρήτη: Στο αυτόφωρο οι δύο αστυνομικοί που πήραν κρατούμενο και εξαφανίστηκαν


Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ) τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ένας αρχιφύλακας και ένας αξιωματικός, που υπηρετούν σε υπηρεσίες της Κρήτης και σε βάρος τπυς διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Η υπόθεση, όπως σημειώνεται, αφορά σε περιστατικό που έλαβε χώρα την 03:10 ώρα της 23/11/2019, όταν ο αστυνόμος Α’, εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, μετέβη σε άλλη Αστυνομική Υπηρεσία όπου εκτελούσε καθήκοντα αξιωματικού υπηρεσίας ο αρχιφύλακας και αφού παρέλαβε κρατούμενο για υγειονομική παράβαση επέστρεψαν μαζί μετά από ώρες.

Οι δύο αστυνομικοί και ο ιδιώτης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθησαν ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας και οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

«Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα Αστυνόμος Α’ και Αρχιφύλακας, που υπηρετούν σε υπηρεσίες της Κρήτης και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Η υπόθεση αφορά σε περιστατικό που έλαβε χώρα την 03:10 ώρα της 23/11/2019, όταν ο Αστυνόμος Α’, εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, μετέβη σε άλλη Αστυνομική Υπηρεσία, όπου εκτελούσε καθήκοντα Αξιωματικού Υπηρεσίας ο Αρχιφύλακας και αφού παρέλαβε ιδιώτη κρατούμενο για υγειονομική παράβαση επέστρεψαν μαζί μετά από περίπου (3) ώρες.

Οι δύο αστυνομικοί και ο ιδιώτης συνελήφθησαν, σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας και οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.»

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ