Εθνική Αθηνών – Κορίνθου: Ταλαιπωρία χωρίς τέλος για τους ακινητοποιημένους οδηγούς

Από τα ξημερώματα εγκλωβισμένοι στην Εθνική Αθηνών – Κορίνθου εκατοντάδες οδηγοί. Περιμένουν… μέσα κι έξω από τα αυτοκίνητά τους να ανοίξει ο δρόμος. Οδηγός έφτασε στις 06:30 στα διόδια της Κορίνθου και… παραμένει εκεί. Η Εθνική έχει κλείσει και στα δυο ρεύματα εξαιτίας των καταστροφών στην Κινέτα. Δείτε εικόνες από το σημείο.

Δεν έχει προηγούμενο η ταλαιπωρία που υφίστανται εδώ και πολλές ώρες εκατοντάδες οδηγοί στην εθνική Αθηνών – Κορίνθου. Από τα ξημερώματα, η κυκλοφορία έχει διακοπεί λόγω των καταστροφών που προκάλεσε η κακοκαιρία «Γηρυόνης» στην Κινέτα.

Εκατοντάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν τόσο στο ρεύμα προς Αθήνα όσο και στο ρεύμα προς Κόρινθο, αφού τόσο η νέα Εθνική Αθηνών – Κορίνθου όσο και η παλιά Εθνική έκλεισαν από τα ξημερώματα!

Click4more: Κινδύνευσαν ζωές στην Κινέτα! Εικόνες βιβλικής καταστροφής από την κακοκαιρία – Δρόμοι… “άνοιξαν”, αυτοκίνητα “σκαρφάλωσαν” σε δέντρα!

Από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Γηρυόνης», υπερχείλισε το ρέμα Πίκα, με αποτέλεσμα, πέρα από τη βιβλική καταστροφή στην Κινέτα, να κλείσει η Εθνική Αθηνών – Κορίνθου και στα δυο ρεύματα!

Η Εθνική Αθηνών – Κορίνθου έκλεισε στο ρεύμα προς Κόρινθο από το 54ο χιλιόμετρο μέχρι το 62ο χιλιόμετρο και στο ρεύμα προς Αθήνα από το 62ο χιλιόμετρο, με την Τροχαία να σταματά τα αυτοκίνητα στα διόδια της Ελευσίνας και του Ισθμού!

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που έστειλε στο newsit.gr οδηγός που τα ξημερώματα της Δευτέρας (25.11.2019) επέστρεφε στην Αθήνα από το Αγρίνιο. Έφτασε στα διόδια της Κορίνθου περίπου στις 06:30 το πρωί κι… εκεί παραμένει έως αυτή την ώρα!

Απεγνωσμένοι οδηγοί, περιμένουν καρτερικά να ανοίξει ο δρόμος, κάποιοι έχουν βγει από τα αυτοκίνητά τους για να ξεπιαστούν και όλα δείχνουν πως… η λύτρωση αργεί ακόμα!

Οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως για να ανοίξει η Εθνική οδός, στο ρεύμα προς Κόρινθο, θα χρειαστούν πολλές ώρες, γι’ αυτό και η Ολυμπία Οδός κάλεσε όσους έχουν προγραμματίσει ταξίδι με το αυτοκίνητο προς την Πελοπόννησο, να το ματαιώσουν! Η εκτίμηση για το πότε θα ανοίξει το ρεύμα προς Αθήνα είναι πως η κυκλοφορία θα αποκατασταθεί μέσα στις επόμενες ώρες.

Στο μεταξύ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο 57ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών Κορίνθου, λόγω κατάρρευσης της γέφυρας από την υπερχείλιση του ρέματος της Πίκας, ενώ δεν προβλέπεται σύντομη αποκατάσταση.Η ανακοίνωση από την Ολυμπία για την Εθνική Αθηνών – Κορίνθου

Οι πολύ έντονες καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε όλο το μήκος του αυτοκινητόδρομου καθόλη τη διάρκεια της νύχτας είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλη εισροή υδάτων και φερτών υλικών στο οδόστρωμα στην περιοχή της Κινέτας (Χ.Θ. 53+800-61+000).

Για προληπτικούς λόγους και την ασφάλεια όλων, η Τροχαία έδωσε εντολή για διακοπή της κυκλοφορίας από τα διόδια της Ελευσίνας έως τον Ισθμό, καθώς κλειστή παραμένει και η Παλαιά Εθνική Οδός σε διάφορα σημεία από την Κινέτα έως τους Αγίους Θεοδώρους.

Συνεργεία της Ολυμπίας Οδού και υπεργολάβων επιχειρούν στην περιοχή, ενώ όλος ο μηχανισμός παραμένει σε επιφυλακή σε όλο το μήκος του δρόμου.

Η Ολυμπία Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να αναστείλουν το ταξίδι τους μέχρι νεοτέρας και όσοι είναι ήδη στο δρόμο να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή σε όλες τις μετακινήσεις τους μέχρι να περάσει το κύμα κακοκαιρίας.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ