Βόλος: Αυτός είναι ο ψαράς που τα σπάει στο youtube – «Φτυστός» η μητέρα του που συμπρωταγωνιστεί – video

Χαρακτηρίζεται ως ο Τζάστιν Μπίμπερ της Ελλάδας στον χώρο του ψαρέματος. Κάθε βίντεο που ανεβάζει στο youtube καταγράφει χιλιάδες προβολές (views) και συγκεντρώνει δεκάδες σχόλια από χρήστες, που αποτελούν το φανατικό κοινό του…

Ο Σωτήρης Βασιλούλης έχει γίνει διάσημος για τα βίντεο που ανεβάζει μυώντας κάθε ενδιαφερόμενο στα… μυστικά του ψαρέματος. Στο δικό του κανάλι βέβαια μυστικά δεν υπάρχουν, παρά μόνο γνώσεις, που ο ερασιτέχνης ψαράς μοιράζεται με όλους, ώστε να έχουν καλή ψαριά.

Στα 61 του χρόνια ο Σωτήρης Βασιλούλης είναι διάσημος youtuber κάνοντας απλώς το χόμπι του και αυτό που αγαπά, να ψαρεύει. Μυήθηκε από πολύ μικρή ηλικία στην τέχνη και τα μυστικά του ψαρέματος. Ηταν μόλις τεσσάρων ή πέντε ετών όταν με τα πόδια ξεκινούσε με τους φίλους του από το χωριό Μορφοβούνι Καρδίτσας όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε και πήγαινε στη λίμνη Πλαστήρα για να ψαρέψει.

Εκτοτε δεν έχει εγκαταλείψει ποτέ το αγαπημένο του χόμπι, το οποίο μάλιστα για μία πολύ μικρή περίοδο της ζωής του το έκανε και για βιοποριστικούς λόγους.

Ο 61χρονος youtuber εγκαταστάθηκε στον Βόλο σε εφηβική ηλικία, όταν ο πατέρας του ήρθε στην πόλη για να εργαστεί. Σπούδασε ηλεκτρολόγος εγκαταστάσεων και παρά την εργασία, την απόκτηση δικής του οικογένειας και τις υποχρεώσεις πάντα έβρισκε χρόνο για να πάει για ψάρεμα.

Η ενασχόλησή του με το youtube ήρθε όταν διαπίστωσε ότι πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να βγάλουν ψάρια. «Κάποιοι στενοχωριούνται όταν δεν μπορούν να βγάλουν ψάρι. Είναι όμως εύκολο. Λίγη τεχνική χρειάζεται και φυσικά να έχει ψάρια η θάλασσα», λέει ο… Τζάστιν Μπίμπερ του ψαρέματος.Κάθε φορά βγάζει ψάρι

Στο κανάλι στο youtube εμφανίστηκε το 2009. Σήμερα, δέκα χρόνια μετά, έχει το δικό του κοινό το οποίο είναι τεράστιο. Κάθε βίντεο που ανεβάζει συγκεντρώνει χιλιάδες προβολές που φθάνουν και το μισό εκατομμύριο views. «Δεν το επεδίωξα. Ηθελα μόνο να μοιραστώ τις γνώσεις μου. Τα υπόλοιπα ήρθαν μόνα τους», λέει και αναφέρεται και στα ενθαρρυντικά σχόλια που λαμβάνει από τους χρήστες.

Τα βίντεο γυρίζει μόνος του και σπανιότερα τον βοηθά φίλος του όταν πηγαίνει μαζί του για ψάρεμα. «Τοποθετώ τις κάμερες σε συγκεκριμένα σημεία και προσπαθώ να βρίσκομαι σωστά στο πλάνο», αναφέρει.

Κάθε βίντεο είναι ξεχωριστό, το εντυπωσιακό είναι όμως ότι σε κάθε βίντεο βγάζει και ένα τουλάχιστον μεγάλο ψάρι. «Μόνο τρεις φορές που έχω πάει για ψάρεμα δεν έχω πιάσει», παραδέχεται.Συμπρωταγωνίστρια η Χαρίκλεια

Τα βίντεο ξεκινούν μέσα στο αυτοκίνητο ακολουθώντας τη διαδρομή μέχρι το σημείο που θα ρίξει τη βάρκα του και θα ανοιχτεί στη θάλασσα για να ψαρέψει. Οι θεατές έχουν την ευκαιρία να δουν διαφορετικές τεχνικές ψαρέματος, τα δολώματα που χρησιμοποιεί για κάθε ψαριά, τον τρόπο που ψαρεύει και που πάντα του εξασφαλίζει ένα νόστιμο ψάρι στο τραπέζι του.

Δεν σταματούν όμως εκεί. Κατά την επιστροφή στο σπίτι, θα δείξει πώς τα καθαρίζει και πώς τα μαγειρεύει, προτείνοντας με τον τρόπο του συνταγές για την απόλαυση κάθε ψαριού.

Σε αυτό το σημείο έχει και… συμπρωταγωνίστρια. Τη μητέρα του, την κυρία Χαρίκλεια, που όπως αναφέρει ο Σωτήρης Βασιλούλης έχει το δικό της φανατικό κοινό. «Υπάρχουν πολλοί που αγαπάνε τη μάνα μου και μου το λένε», αναφέρει για την ηλικιωμένη γυναίκα που πάσχει από άνοια και που είναι υπό την πλήρη φροντίδα και προσοχή του 61χρονου γιου της, ο οποίος περνά μαζί της όλο το 24ωρο.

Αυτή η αγάπη και η φροντίδα προς την ηλικιωμένη μητέρα του φαίνεται να αποτελεί το «αλατοπίπερο» των βίντεο που ανεβάζει.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ