On camera. Η μεγαλύτερη ληστεία του κόσμου στην Δρέσδη.


Είναι η στιγμή που οι ληστές σπάνε τις προθήκες του μουσείου στην Δρέσδη και αποσπούν ανεκτίμητους θησαυρούς στην ληστεία που χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς ως η μεγαλύτερη ληστεία του κόσμου!

Οι ληστές μπήκαν στο μουσείο της Δρέσδης μέσα από μια μικροσκοπική τρύπα που άνοιξαν τα ξημερώματα της Δευτέρας 25/11/2019 αφού πρώτα έκοψαν το ρεύμα για να μπορέσουν ανενόχλητοι να κάνουν την δουλειά τους… Όπως είπαν δημοσιογράφοι που είδαν το σημείο από το οποίο μπήκαν οι ληστές μέσα στο μουσείο η τρύπα ήταν τόσο μικρή όσο ένα κεφάλι.

Η μανία με την οποία σπάνε τις προθήκες αποτυπώνεται στο βίντεο. Οι κουκουλοφόροι ληστές καταγράφηκαν από τις κάμερες ασφαλείας του μουσείου και αφού πήραν κοσμήματα αξίας άνω του 1 δις ευρώ εξαφανίστηκαν και οι έρευνες της αστυνομίας έχουν αποβεί μέχρι στιγμής άκαρπες.

Η εισβολή κράτησε λίγα λεπτά και η αστυνομία πλέον εκτιμά ότι μπορεί να είχε σχέση με μια άλλη μεγάλη ληστεία σε μουσείο του Βερολίνου με λεία 4,5 εκατομμύρια ευρώ το 2017.

Αν, όπως υποστηρίζει η Bild, η λεία της ληστείας φτάνει το 1 δις ευρώ, τότε είναι η μεγαλύτερη ληστεία έργων τέχνης στην ιστορία.Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο

Κατασκευασμένο τον 16ο αιώνα, το μουσείο φημίζεται ότι διαθέτει μία από τις σημαντικότερες συλλογές παλαιών κοσμημάτων στην Ευρώπη. Η συλλογή ιδρύθηκε τον 18ο αιώνα από τον Αύγουστο τον Δυνατό, Εκλέκτορα της Σαξονίας και μετέπειτα Βασιλιά της Πολωνίας.

Ένα μέρος του μουσείου, το οποίο είναι ένα από τα παλαιότερα της Ευρώπης, είχε καταστραφεί στη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου στη διάρκεια του συμμαχικού βομβαρδισμού της 13ης Φεβρουαρίου 1945 και στη συνέχεια ανοικοδομήθηκε.

Ο Κόκκινος Στρατός είχε πάρει στη Σοβιετική Ένωση ένα μέρος των έργων, τα οποία όμως επαναπατρίσθηκαν το 1958 στη Δρέσδη, ιστορική πρωτεύουσα του κρατιδίου της Σαξονίας.

Ένας από τους γνωστότερους θησαυρούς της, το 41 καρατίων «Πράσινο Διαμάντι» της Δρέσδης, δεν βρισκόταν στο μουσείο όταν έγινε η διάρρηξη, καθώς είχε αποφασιστεί να το δανείσουν στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης.Δείτε μερικούς από τους θησαυρούς που κλάπηκαν από το μουσείο στη Δρέσδη

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ