«Καμπάνα» στον Mάρκο Φαν Μπάστεν για ναζιστικό χαιρετισμό σε live μετάδοση.


Ο «θρυλικός» Ολλανδός επιθετικός Μάρκο Φαν Μπάστεν τιμωρήθηκε για τον ναζιστικό χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπή και θα στερηθεί το ρόλο του ως τηλεοπτικός σχολιαστής για μια εβδομάδα.

Τιμωρία μίας εβδομάδας επέβαλλε το  το ολλανδικό “Fox Sports” στον Μάρκο Φαν Μπάστεν για το ναζιστικό σχόλιο που έκανε σε ζωντανή μετάδοση πριν λίγες μέρες.

Ο 55χρονος πλέον παλαίμαχος σέντερ φορ της Ολλανδίας, δεν είχε καταλάβει ότι το μικρόφωνό του ήταν ανοικτό και μόλις ο Γερμανός προπονητής της Έρακλες, Φρανκ Βόρτμουτ, ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του στον ρεπόρτερ Χανς Κράιτ, ο Φαν Μπάστεν είπε στον αέρα, «Sieg Heil». Πρόκειται για το χαρακτηριστικό σύνθημα της ναζιστικής Γερμανίας, που φωναζόταν με το δεξί χέρι υψωμένο, και σημαίνει «Ζήτω η νίκη».

Δείτε το απόσπασμα της εκπομπής

Ο Φαν Μπάστεν έσπευσε να απολογηθεί δηλώνοντας “«Δεν είχα πρόθεση να σοκάρω τον κόσμο, ζητώ συγγνώμη γι’ αυτό. Το έκανα περισσότερο για να κάνω πλάκα για την προφορά του ρεπόρτερ μας”. Το “Fox Sports” πάντως δεν το πήρε καθόλου στην πλάκα και χαρακτήρισε, σε ανακοίνωσή του, το σχόλιο “ηλίθιο και ακατάλληλο” ενώ ενημέρωσε για την προσωρινή αναστολή της συνεργασίας με τον Φαν Μπάστε μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου και τόνισε πως αμοιβή του για αυτό το διάστημα θα διατεθεί σε ινστιτούτο ερευνών του Άμστερνταμ για τους Παγκόσμιους Πολέμους, την Γενοκτονία και το Ολοκαύτωμα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ