Γιάννενα: Στα άδυτα του κυκλώματος που θησαύριζε με διακίνηση μεταναστών – Οι οδηγοί και οι διαπραγματευτές.


Η σπείρα έβγαζε από την ελληνοαλβανική μεθόριο, μετανάστες που πλήρωναν. Οι πληροφορίες της αστυνομίας αποδείχθηκαν ακριβείς…

Η εμπεριστατωμένη έρευνα και οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, οδήγησαν στη σύλληψη μελών κυκλώματος που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών στο εξωτερικό, μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου.

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 28 και 31 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν προχθές (24-11-2019) στο Χάνι Δελβινακίου και στην πόλη των Ιωαννίνων αντίστοιχα, κατά τη διάρκεια συντονισμένων αστυνομικών επιχειρήσεων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διευκόλυνση παράνομης εξόδου από την ελληνική επικράτεια αλλοδαπών, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα δύο μέλη της οργάνωσης.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι αστυνομικοί κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων, εντόπισαν προχθες το πρωί στο 49ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κακαβιάς (περιοχή Χάνι Δελβινακίου) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 28χρονος και όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο, αυτός μετέφερε έναντι χρηματικής αμοιβής -1.500- ευρώ, τρεις αλλοδαπούς, προκειμένου να μεθοδευτεί η προώθησή τους στο εξωτερικό, μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου.

Στη πλαίσιο των ερευνών εντοπίστηκε στη συνέχεια το απόγευμα στην πόλη των Ιωαννίνων και συνελήφθη ο 31χρονος αλλοδαπός, καθώς και τρεις ακόμα αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν προσωρινά σε ξενοδοχείο μέχρι να μεταφερθούν στο εξωτερικό.

Οι δύο συλληφθέντες είχαν τον ρόλο του οδηγού – μεταφορέα καθώς και της διευκόλυνσης διαμονής των αλλοδαπών σε δωμάτια ξενοδοχείων της πόλης των Ιωαννίνων, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης εντόπιζαν τους αλλοδαπούς και αφού συμφωνούσαν το αντίτιμο για τη μεταφορά τους, οργάνωναν την προώθησή τους τόσο μέχρι τα ελληνοαλβανικά σύνορα όσο και εντός του αλβανικού εδάφους.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: το χρηματικό ποσό των -1.940- ευρώ, οκτώ κινητά τηλέφωνα, το αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 28χρονου διακινητή, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των αλλοδαπών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ