Βρετανία: Τρέχουν να προλάβουν την διορία για να ψηφίσουν. Πάνω από 2 εκατομμύρια αιτήσεις


Πάνω από δυο εκατομμύρια πολίτες κάτω των 35 ετών στη Βρετανία έχουν υποβάλλει τα απαραίτητα έγγραφα για να ψηφίσουν στις εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου.

Οι εκλογές προκηρύχθηκαν στη Βρετανία πριν από μόλις τέσσερις εβδομάδες, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία πριν από τη σημερινή λήξη της προθεσμίας για την εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους.

Το αποτέλεσμα των εκλογών θα κρίνει το πως,το πότε ακόμη και το αν η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με το κόμμα του Μπόρις Τζόνσον να έχει το προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις, όμως σύμφωνα με τελευταίες φαίνεται αυτό να μειώνεται.

Η ηθοποιός του Game of Thrones Εμίλια Κλαρκ και ο ράπερ Stormzy είναι μεταξύ των διασημοτήτων που καλούν τον κόσμο να εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους για να συμμετάσχει στις εκλογές. Οι πολίτες έχουν περιθώριο μέχρι σήμερα στις 23:59 (τοπική ώρα, 01:59 ώρα Ελλάδας) για να εγγραφούν και μπορούν να το πράξουν και ηλεκτρονικά.

Η βρετανική Εκλογική Επιτροπή ανακοίνωσε πως ένας στους τρεις 18χρονους και 19χρονους δεν έχουν εγγραφεί για να ψηφίσουν, ενώ με τα μέχρι τώρα στοιχεία σχεδόν

3,2 εκατομμύρια άνθρωποι υπέβαλαν τα δικαιολογητικά τους για να ψηφίσουν. Από αυτούς σχεδόν 1,2 εκατομμύριο είναι κάτω των 25 ετών και λίγο λιγότεροι από 966.000 είναι ηλικίας 25-34 ετών.

Ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν προσπαθεί να πείσει τους πολίτες να εγγραφούν να ψηφίσουν, καθώς θεωρεί πως είναι πιο πιθανό να υποστηρίξουν το κόμμα του.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ