Συνεργατικό σουπερμάρκετ επισκέφθηκε ο Τσίπρας στο Παρίσι

Από το πρωτότυπο συνεργατικό σουπερμάρκετ «La Louve» ξεκίνησε η τριήμερη επίσκεψη που πραγματοποιεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στο Παρίσι.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην γαλλική πρωτεύουσα, ο κ Τσίπρας θα εκφωνήσει ομιλία στην εκδήλωση εγκαινίων έδρας Δημοσίου Χρέους του πανεπιστημίου Science Po, ενώ, μεταξύ άλλων, θα συναντηθεί με τον Γάλλο τέως Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ και τον απερχόμενο Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, στο σουπερμάρκετ “La Louve”, πρώτο σταθμό της επίσκεψής του, ο πρώην πρωθυπουργός ξεναγήθηκε από ιδρυτικά μέλη του εξαιρετικά πετυχημένου συνεργατικού εγχειρήματος. Πώς λειτουργεί το συνεργατικό σουπερμάρκετ που επισκέφθηκε ο Τσίπρας

Το σουπερμάρκετ αριθμεί πλέον 8.000 μέλη που ψωνίζουν καθημερινά, συμμετέχοντας παράλληλα στη χρηματοδότηση, τη διοίκηση και τη λειτουργία της επιχείρησης. Τα μέλη εργάζονται τρεις ώρες το μήνα και μπορούν να αγοράζουν ποιοτικά προϊόντα ακόμη πιο φθηνά.

Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, κατά την ξενάγηση, οι ιδρυτές και εργαζόμενοι εξήγησαν πώς οι αποφάσεις παίρνονται συλλογικά, ενώ το εγχείρημα έχει την υποστήριξη του Δήμου Παρισίου και τα κέρδη επενδύονται ξανά στο σούπερ μάρκετ.

Ο τρόπος διαχείρισης επιτρέπει ανταγωνιστικές και εξαιρετικά χαμηλότερες τιμές, ενώ στόχος αυτής της συνεργατικής επιχειρηματικής ιδέας είναι και η ευαισθητοποίηση των μετόχων σε περιβαλλοντολογικά θέματα, αλλά και σε θέματα ανταλλαγής και αλληλεγγύης, αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here