Κόρμπιν: Μια κυβέρνηση των Εργατικών δεν θα ανεχτεί τον αντισημιτισμό

Ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν ξεκαθάρισε πως ο αντισημιτισμός είναι αισχρός και λάθος και δεν θα γίνει ανεκτός σε οποιαδήποτε μορφή του υπό μια κυβέρνηση των Εργατικών.

Η δήλωση αυτή του Κόρμπιν ήρθε σε συνέχεια αυτών του Βρετανού μεγάλου ραβίνου, που τον κατηγόρησε ότι δεν καταφέρνει να αναχαιτίσει το «δηλητήριο» αυτό στο κόμμα της αντιπολίτευσης.

Ο Αρχιραβίνος Εφρέμ Μίρβις, σε άρθρο του στην εφημερίδα The Times, έθεσε το ερώτημα πόσο συνεργός στην προκατάληψη θα πρέπει να είναι ένας ηγέτης της αντιπολίτευσης για να κριθεί ακατάλληλος για το αξίωμα.

«Ο αντισημιτισμός σε οποιαδήποτε μορφή είναι αισχρός και λάθος», δήλωσε ο Κόρμπιν κατά την παρουσίαση του μανιφέστο των Εργατικών για τη φυλή και την πίστη, προσθέτοντας πως η πόρτα του κόμματος είναι ανοικτή για όλους τους ηγέτες πίστεων.

«Δεν υπάρχει κανένας απολύτως χώρος για αντισημιτισμό σε οποιαδήποτε μορφή και σε οποιοδήποτε μέρος στη σύγχρονη Βρετανία και υπό μία κυβέρνηση των Εργατικών δεν θα είναι ανεκτός σε οποιαδήποτε μορφή. Θέλω να το καταστήσω σαφές», τόνισε ο Κόρμπιν.

“Λάδι στη φωτιά” προσπάθησε να ρίξει ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον που τόνισε πως «το μόνο που θα πω γι’ αυτό είναι ότι πιστεύω πως είναι πολύ σοβαρό πράγμα, όταν ο αρχιραβίνος μιλάει όπως μίλησε. Είναι σαφώς μια αποτυχία στην ηγεσία εκ μέρους ενός ηγέτη των Εργατικών ο οποίος δεν στάθηκε ικανός να εξαλείψει αυτόν τον ιό στο Εργατικό Κόμμα».

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ