Ellis Island: Στα… άδυτα μέσα από τα έργα του JR


Το Ellis Island στη Νέα Υόρκη ήταν η πύλη εισόδου στη «Γη της Επαγγελίας», τις ΗΠΑ, για 12 εκατομμύρια μετανάστες στα τέλη του 19ου και αρχές του 20ου αιώνα.

Κάθε Σαββατοκύριακο, ο οργανισμός Untapped Cities, που αναζητά να φέρει στην επιφάνεια τα πιο εκπληκτικά μέρη και τις πιο εκπληκτικές ιστορίες του Μεγάλου Μήλου, διοργανώνει ξενάγηση στο Ellis Island και ιδιαιτέρως στο εγκαταλελειμμένο νοσοκομείο εκεί. Τόσο το νοσοκομείο όσο και άλλα εγκαταλελειμμένα κτίσματα στη νήσο φιλοξενούν, εδώ και πέντε χρόνια, τη μόνιμη έκθεση του καλλιτέχνη δρόμου JR.Η εντυπωσιακή έκθεση για το Ellis Island

Στην έκθεση «Unframed», ο Γάλλος καλλιτέχνης πήρε ιστορικές φωτογραφίες μεταναστών που έφτασαν στο Ellis Island έχοντας διασχίσει τον Ατλαντικό σε αναζήτηση καλύτερης τύχης, και κόλλησε τις μεγεθυμένες αναπαραγωγές αυτών των φωτογραφιών πάνω στους τοίχους του νοσοκομείου και των άλλων κτισμάτων.

«Το πρότζεκτ “Unframed” σκοπεύει να ζωντανέψει τη μνήμη της Νήσου Έλις, του σημείου εισόδου εκατομμυρίων μεταναστών στην Αμερική» εξηγεί, μιλώντας στο Designboom, ο JR. «Ερχόμενοι απ’ όλον τον κόσμο, έχοντας αφήσει πίσω τα υπάρχοντά τους, την οικογένειά τους και το παρελθόν τους, με τον φόβο ότι μπορεί να τους στείλουν πίσω, η παρουσία αυτών των ανθρώπων που έπλασαν τη σύγχρονη αμερικανική ταυτότητα είναι κάτι που νιώθει κανείς σ’ αυτά τα κτήρια, αν και είναι εδώ και 70 χρόνια εγκαταλελειμμένα. Αυτή είναι ευκαιρία να ερμηνεύσουμε τις ιστορίες αυτών των ανθρώπων μέσω της τέχνης» προσθέτει.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ