Δεν θα στήσουμε στον τοίχο τον προπονητή και τον αρχηγό της ΑΕΚ με μία κακή εμφάνιση


Η Ένωση δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ισοπαλία των πρωτοπόρων στο γήπεδο του Περιστερίου και απέσπασε την λευκή ισοπαλία κόντρα στο καλοκουρδισμένο σύνολο του Γ.Δώνη. Παρουσιάστηκε άχρωμη, ανέτοιμη ψυχικά και το αγωνιστικό της πλάνο για την προσέγγιση του αγώνα ήταν άκαρπο. Ο Ουζουνίδης ανέλαβε την ευθύνη για την κακή εμφάνιση της ομάδας και για πρώτη φορά από τη μέρα που ανέλαβε τα ηνία, ήταν πολύ εκνευρισμένος κυρίως με την επιθετική τετράδα (Λιβάγια- Μάνταλο – Πόνσε – Μπογιέ).

Η ΑΕΚ έχει προπονητή και οφείλει να τον στηρίξει

Το καλοκαίρι ο οργανισμός ΑΕΚ, επέλεξε τον Μαρίνο Ουζουνίδη για αντικαταστάτη του πετυχημένου Μανόλο Χιμένεθ. Κατά γενική ομολογία ο Εβρίτης τεχνικός συγκαταλέγεται στους τοπ Έλληνες προπονητές, όπου και αν εργάστηκε στο παρελθόν κατάφερε να επιβιώσει, επιτυγχάνοντας τους στόχους του συλλόγου, ακόμη και με αντίξοες συνθήκες εργασίας. Για πρώτη φορά στην προπονητική του καριέρα ανέλαβε ένα ποδοσφαιρικό κλαμπ με υψηλές απαιτήσεις και δεν τα πάει άσχημα προς το παρόν.

Κατάφερε να κάνει πιο επιθετικογενή την ομάδα μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα και να πιστωθεί μαζί με τους παίκτες, την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Φυσικά κάνει και λανθασμένες επιλογές αρκετές φορές, εδώ τεράστιες προσωπικότητες στο χώρο της προπονητικής που διαχειρίζονται μπάτζετ εκατοντάδων εκατομμυρίων κάνουν λάθη. Είναι πολύ νωρίς να στηθεί ένας προπονητής στον τοίχο για ένα ή δύο πρόωρα ανεπιτυχή αποτελέσματα. Εξάλλου αν δεν υπήρξε η κλοπή των τριών βαθμών,τώρα όλα θα ήταν μέλι γάλα παρά την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό.

Όπως είχα αναφέρει σε παλαιότερο κείμενο, στη φετινή διαδρομή της ΑΕΚ θα υπάρχουν απρόσμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα, μέχρι να ισορροπήσει αγωνιστικά στη νέα φιλοσοφία στο παιχνίδι της. Σε κάθε περίπτωση όμως, η κλεψύδρα της προπονητοφαγίας μπήκε σε λειτουργία και η πίεση θα μεγαλώσει για τον Μαρίνο Ουζουνίδη.

Δώσε μία κλωτσιά στους Γερμανούς και κάνε την Ευρώπη να παραμιλά με την πάρτη σου

Το βράδυ της Τετάρτης ο Δικέφαλος αντιμετωπίζει την Μπάγερν Μονάχου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι μοναδική ευκαιρία για την ΑΕΚ να ορθώσει το ανάστημα της απέναντι στο πληγωμένο θηρίο των Βαυαρών. Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο ή και απίθανο αλλά υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, προκειμένου η ελληνική ομάδα να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα. Η Μπάγερν στο γερμανικό πρωτάθλημα διανύει ένα παρατεταμένο ντεφορμάρισμα και δυσκολεύεται στο σκοράρισμα – μέχρι και ο κομπάρσος της Μπουντεσλίγκα Φράιμπουργκ, της πήρε αποτέλεσμα μέσα στο Αλιάνζ Αρίνα.

Θεωρώ ότι στο αγώνα του ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ έδειξε παραπάνω σεβασμό από όσο έπρεπε, φοβήθηκε πολύ το ματς και δεν έβγαλε ποδοσφαιρικό θράσος. Πρέπει να ρισκάρει λιγάκι παραπάνω αυτή τη φορά και να μπλοκάρει τη γερμανική μηχανή, που αναζητά θετικό αποτέλεσμα για να ξεφύγει από την εσωστρέφεια της. Δε θα μου προκαλούσε εντύπωση, αν ο κόουτς Ουζουνίδης δοκίμαζε μία διάταξη 4-3-3 (το δοκίμασε για λίγο στο πρώτο ματς) ή το 3-5-2, βάζοντας δύσκολα στον ανασφαλή Νίκο Κόβατς. Στο φινάλε είναι ένα ματς που έχεις περισσότερα να κερδίσεις παρά να χάσεις, έστω και αν επιστρέψεις στην Αθήνα με μία βαριά ήττα από το Μόναχο.

Δεν χρειάζεται ο Μάνταλος να περάσει το σύνδρομο Φορτούνη

Ο Πέτρος Μάνταλος είναι αρχηγός της ομάδας και την συγκεκριμένη περίοδο έχει γίνει δέκτης πολλών αρνητικών σχολίων από τους φιλάθλους. Ναι είναι ντεφορμέ όντως, όλοι το βλέπουν δεν είναι κάτι κρυφό, εδώ το τεχνικό τιμ οφείλει να διαχειριστεί την κατάσταση με αποτελεσματικότητα. Ίσως κριθεί αναγκαίο να του ανατεθεί ένας νέος προσωρινός ρόλος στην ομάδα, μέχρι να ανακτήσει τις ψυχικές και σωματικές του δυνάμεις. Υπάρχει πρόσφατο παράδειγμα με την περσινή αγωνιστική καθίζηση του Κ.Φορτούνη στον ΟΣΦΠ.

Εν κατακλείδι αναμένεται….

Η αγωνιστική εικόνα μιας ομάδας δεν καταρρέει από μία κακή εμφάνιση, σίγουρα έφερε προβληματισμό στις τάξεις των οπαδών. Το μείζον θέμα για να επανέλθει η κανονικότητα της, είναι οι ποδοσφαιριστές της πρωταθλήτριας να ξαναβρούν το ομαδικό πνεύμα και την αυταπάρνηση τους. Ενδεχομένως να ανοίξει το ρόστερ και άλλο, αφού πλέον είναι διαθέσιμοι περισσότεροι παίκτες. Σίγουρα υπάρχουν αγκυλώσεις εσωτερικά στην ομάδα αλλά ξεπερνιούνται με τις κατάλληλες υπερβάσεις και η ΑΕΚ έχει το «γνώθι σαυτόν».

Επιμέλεια: Tommy T.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ