Παναθηναϊκός – Τόμας: «Άλλαξε το παιχνίδι μου ο Πιτίνο.» Αποθέωση και από τον Παππά


Ο Ντεσόν Τόμας και ο Νίκος Παππάς μίλησαν στη Media Day του Παναθηναϊκού για το παιχνίδι με την Μπασκόνια στη Euroleague, αλλά στάθηκαν και στην επιστροφή του Ρικ Πιτίνο στην ομάδα, αποθεώνοντας τον Αμερικανό τεχνικό.

Μετά από δύο σερί νίκες εκτός έδρας, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ για τον εντός έδρας αγώνα με τη Μπασκόνια στην 11η αγωνιστική της Euroleague, όμως το επικείμενο δεύτερο ντεμπούτο του Ρικ Πιτίνο στην ομάδα, φαίνεται να έχει επισκιάσει τα πάντα.

Ο Αμερικανός Hall of Famer ετοιμάζεται να καθίσει ξανά στον πάγκο του Τριφυλλιού και οι παίκτες του έδειξαν ενθουσιασμένοι, με τον Ντεσόν Τόμας μάλιστα, να τονίζει ότι η περσινή τους συνεργασία άλλαξε το παιχνίδι του προς το πολύ καλύτερο. Οι δηλώσεις του Τόμας

«Οι νίκες δίνουν πάντα αυτοπεποίθηση. Ο κόουτς Βόβορας έκανε καλή δουλειά στην προετοιμασία σε αυτές τις δύο νίκες. Έχουμε αυτοπεποίθηση αυτή τη στιγμή, αλλά δεν μπορούμε να παρασυρθούμε. Έρχεται μια καλή ομάδα στην έδρα μας, που θα παίξει σκληρά και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι γι’ αυτή και να πάρουμε τη νίκη».

Για τις τρεις νίκες που έχει ήδη ο Παναθηναϊκός εκτός έδρας: «Είμαστε μια διαφορετική ομάδα, ένα εξαιρετικό γκρουπ παικτών, που ειναι διατεθειμένο να δουλέψει σκληρά. Επίσης, έχουμε περισσότερες λύσεις από πέρυσι. Είναι καλό που κερδίζουμε εκτός έδρας. Φυσικά είναι σημαντικό να προστατεύουμε την έδρα μας, αλλά πρέπει να κερδίζεις και εκτός. Ευτυχώς, πήραμε ήδη κάποιες, ενώ πέρυσι δυσκολευόμασταν, έχοντας κερδίσει μόλις ένα παιχνίδι για πολύ καιρό».

Για την επιστροφή του Ρικ Πιτίνο: «Ο Πιτίνο ήρθε πέρυσι στην ομάδα και άλλαξε το παιχνίδι μου. Μού έδωσε κίνητρο. Πάντα λέω ότι ένας προπονητής μπορεί να σου δώσει αυτοπεποίθηση ή να σου την αφαιρέσει. Μού έδωσε την αυτοπεποίθηση που έψαχνα. Φέτος έχω ξεκινήσει καλά, αλλά θα προσπαθήσω να είμαι σταθερός, να κάνω ό,τι μπορώ, για να νικάει η ομάδα μου. Ξέρω ότι μπορώ να σκοράρω, να εκμεταλλευτώ τα μις ματς, αλλά τώρα ο κόουτς Πιτίνο θα επιμείνει στο αμυντικό κομμάτι και έτσι θα προσπαθήσω στο αμυντικό κομμάτι και στα ριμπάουντ. Συνολικά, θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο σταθερός μπορώ και ο κόουτς θα μού δίνει το κίνητρο που χρειάζομαι».

Για το μαρκάρισμα του Σενγκέλια: «Είναι καλός παίκτης, η επίθεση συχνά περνάει από αυτόν. Έχουμε ένα νέο προπονητή, με διαφορετική φιλοσοφία. Με τον κοουτς Πιτίνο δεν αφήνονται οι παίκτες μόνοι τους, αλλά δίνει βάση στην ομαδική δουλειά, όχι τόσο στην ατομική “μονομαχία”. Οι καλύτερες άμυντικές ομάδες είναι αυτές που συνεργάζονται καλά σε αυτό το κομμάτι. Είναι πολύ καλός παίκτης και ανυπομονώ για την πρόκληση να τον αντιμετωπίσω. Φαντάζομαι πως και αυτός ανυπομονεί να με μαρκάρει. Θα δούμε τι θα γίνει». Οι δηλώσεις του Παππά

«Προερχόμαστε από τέσσερις νίκες, μαζί με αυτές του πρωταθλήματος, και η ψυχολογία μας είναι ανεβασμένη. Με την έλευση του νέου κόουτς, όλοι πρέπει να δείξουμε καλύτερο πρόσωπο. Θεωρώ πως είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο ματς και πρέπει οπωσδήποτε να νικήσουμε».

Για τη Μπασκόνια: «Πέρα από την εμπειρία, η Μπασκόνια διακρίνεται για την αθλητικότητά της, έχει κομβικούς παίκτες και καλούς σουτέρ. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να περιορίσουμε αυτά τα ατού, να ελέγξουμε το ρυθμό, αφού είμαστε στο γήπεδό μας. Στο χέρι μας είναι».

Για το ματς με τον Ολυμπιακό: «Όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνουν αυτά τα ματς. Ίσως να περνάει λίγο από το μυαλό μας. Οι περισσότεροι εδώ ίσως να μην ξέρουν ότι παίζουμε με τον Ολυμπιακό σε μια εβδομάδα και καλά κάνουν, γιατί ακολουθεί ένα σημαντικό ματς, αυτό με την Μπασκόνια. Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε ακόμα για το άλλο ματς».

Για το τι άλλαξε και ήρθαν οι δύο εκτός σερί νίκες: «Ίσως εμείς συνειδητοποιήσαμε την κατάσταση. Θεωρώ ότι τα δύο ματς που παίξαμε, βασίστηκαν στην νοοτροπία και την φιλοσοφία του κόουτς Πεδουλάκη και ο κόουτς Βόβορας προέρχεται από αυτή τη φιλοσοφία. Εμείς ήμαστε πιο συγκεντρωμένοι και πιστοί σε πολλά πράγματα. Αναλογιστήκαμε τις ευθύνες που είχε ο καθένας, παίξαμε δυνατά και σκληρά και κάναμε δύο νίκες, χωρίς να αμφισβητείται η κυριαρχία μας σε κανένα από τα δύο ματς».

Για την επιστροφή του Ρικ Πιτίνο: «Δεν μού αρέσει να χρησιμοποιώ αυτή τη λέξη, αλλά θα την πω. Είναι ευλογία να συνεργαζόμαστε μαζί του, έχει τεράστια εμπειρία, είναι ένας έξυπνος και ικανός άνθρωπος. Σε όλους δίνει ένα επιπλέον κίνητρο. Είναι νωρίς ακόμα, έχει μόλις μια μέρα εδώ. Είναι πολλά παιδιά που πρέπει να μπουν στην φιλοσοφία του. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ