K. Πατέρας: Δεν είμαι καθόλου καλά μετά την ατιμία του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ (ηχητικό)


Σκληρές κουβέντες από τον για λίγες ώρες διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας Κωνσταντίνο Πατέρα. Ο κ. Πατέρας ένας από τους διοικητές νοσοκομείων που διορίστηκαν από την κυβέρνηση αλλά λίγες ώρες μετά παραιτήθηκε μετά τον σάλο που προκλήθηκε κυρίως λόγω της ηλικίας του, χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς και για τα τοπικά στελέχη της ΝΔ στα Τρίκαλα λέγοντας: «Μισθοσυντήρητα από το κόμμα τρωκτικά ξεσήκωσαν τον σάλο».

«Δεν είμαι καθόλου καλά μετά την ατιμία του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ. Είμαι 76 ετών, δεν είμαι 80 και η προκήρυξη δεν είχε όριο ηλικίας. Είχα σημαντικές σπουδές, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, έχω υπάρξει δημοτικός σύμβουλος, νομαρχιακός σύμβουλος, υποψήφιος βουλευτής, αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ. Είναι πολύ πλούσιο το βιογραφικό μου.

Είμαι φιλόλογος, αλλά έχω σπουδάσει και ψυχολογία και διοίκηση. Επιπλέον έχω ασχοληθεί πολύ με θέματα υγείας δεδομένου ότι όλη μου η οικογένεια εργάζεται στον κλάδο της υγείας.

Ο μοναδικός που παρακολουθούσε τα πράγματα στην υγεία στα Τρίκαλα και έβαζε τα στήθη του μπροστά επί τέσσερα χρόνια που τα έσκιαζε η φοβέρα του ΣΥΡΙΖΑ, ήμουν εγώ» ανέφερε ο Κωνσταντίνος Πατέρας στο newsit.gr.

«Ο σάλος εδώ ξεσηκώθηκε από τέσσερα – πέντε τρωκτικά της ΝΔ που ήταν μισθοσυντήρητοι από τη ΝΔ και κοντά σε υπουργούς επί σειρά ετών»

Μιλώντας για τη συνάντησή του πριν από τις εκλογές του Ιουλίου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Πατέρας είπε: «όταν συναντήθηκα με τον κ. Μητσοτάκη στο γραφείο του στη Βουλή του είπα: αφού θέλεις να γυρίσω στη ΝΔ, όταν γίνεις πρωθυπουργός, έχω ένα πολύ καλό βιογραφικό σημείωμα, θέλω τη συγκεκριμένη θέση. Ξέρω όμως ότι δεν βαραίνει μόνο το βιογραφικό γιατί χρειάζεται και πολιτική συναίνεση.

Δεν γίνονται αυτά μόνο με τα προσόντα, να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Και συμφώνησε. Αυτά είπα και αυτοί με διόρισαν.

Ο σάλος εδώ ξεσηκώθηκε από τέσσερα – πέντε τρωκτικά της ΝΔ που ήταν μισθοσυντήρητοι από τη ΝΔ και κοντά σε υπουργούς επί σειρά ετών. Αυτοί ήταν διεκδικητές και αυτοί κίνησαν τις διαδικασίες. Αυτοί ανέβασαν το θέμα. Είμαι κατά του ηλικιακού ρατσισμού που έχει θεσπίσει η ΝΔ. Άνθρωποι με προσόντα και ήθος δεν πρέπει να περνούν στο περιθώριο».

«Δεν είμαι καθόλου καλά μετά την ατιμία του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ»

Συνεχίζοντας ο κ. Πατέρας τόνισε: «αποφάσισα για λόγους καθαρά προσωπικούς να υποβάλλω την παραίτησή μου. Δεν θα ρίξω στην αρένα των λεόντων ούτε τον πρωθυπουργό, ούτε τον υπουργό Υγείας διότι με τίμησαν μέχρι ενός σημείου. Δεν μου ζήτησαν να παραιτηθώ. Δεν είχαν δικαίωμα να το κάνουν άλλωστε.

Σκεφτείτε ότι πριν από δύο ώρες με πήραν από τις αρμόδιες υπηρεσίες να τους στείλω τα στοιχεία μου για να προχωρήσει ο διορισμός μου και τους είπα γελώντας ότι έχω υποβάλει την παραίτησή μου. Έχω την αίσθηση ότι προσπαθεί ο κ. Κικίλιας με τον κ. Μητσοτάκη να σπάσουν τις αγκυλώσεις του ΕΣΥ.

Του είχα πει πάντως του κ. Μητσοτάκη ότι εγώ θέλω αυτή τη θέση. Το μόνο που ζήτησα ήταν αυτό, γιατί αυτό ήθελα να κάνω».

Καταλήγοντας ο για λίγες ώρες διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας τόνισε: «Το νοσοκομείο είναι διαλυμένο, σε άθλια κατάσταση και υποστελεχωμένο. Οι εδώ Νεοδημοκράτες όμως δεν κοιτούσαν αυτό. Κοιτούσαν να πολεμήσουν εμένα. Κακώς έλαβε υπ’ όψιν τα στελέχη της ΝΔ στα Τρίκαλα ο κ. Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του.

Δεν πρόκειται να πουλήσω ποτέ την αξιοπρέπειά μου. Δεν μπορώ στην ηλικία που είπε να αλλάξω νοοτροπία, αρχές και τρόπο σκέψης».

Ακούστε τι είπε

Πηγή: newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ