Μάλτα: Συνελήφθη υψηλόβαθμος αξιωματούχος για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Γκαλιζία.

Ο πρώην προσωπάρχης της κυβέρνησης συνελήφθη για να ανακριθεί ξανά στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Ντάφνε Καρουάνα Γκαλιζία στη Μάλτα.

Ο Κιθ Σέμπρι, στενός φίλος του πρωθυπουργού Τζόζεφ Μουσκάτ, παραιτήθηκε την Τρίτη (26.11.2019) αφού κατονομάστηκε από τον επιχειρηματία Γιόργκεν Φένεκ στο πλαίσιο της έρευνας, δήλωσαν οι πηγές στη Μάλτα.

Η αστυνομία δεν έχει πει επίσημα γιατί ο Σέμπρι έχει τεθεί υπό κράτηση ούτε αν θεωρείται ύποπτος στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει τη Μάλτα και έχει οδηγήσει σε νέες εκκλήσεις από πολιτικούς της αντιπολίτευσης για την παραίτηση του Μουσκάτ.

Ούτε ο Σέμπρι ούτε ο Φένεκ έχουν κάνει οποιαδήποτε δημόσια δήλωση μετά τη σύλληψή τους και οι δικηγόροι τους δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχόλια.

Ο Φένεκ συνελήφθη πριν από μία εβδομάδα στην προσπάθειά του να φύγει από τη Μάλτα με τη θαλαμηγό του, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση ότι ο φερόμενος ως μεσάζων στη δολοφονία της Καρουάνα Γκαλιζία το 2017 είχε συλληφθεί.Μάλτα: Μαφιόζικη δολοφονία

Η Καρουάνα Γκαλιζία σκοτώθηκε από βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό της την ώρα που έφευγε από το σπίτι της. Τρεις άνθρωποι περιμένουν να δικαστούν για την πυροδότηση της βόμβας.

Ο φερόμενος ως μεσάζων, ο Μέλβιν Τέουμα, έλαβε προεδρική χάρη τη Δευτέρα (25.11.2019) με αντάλλαγμα στοιχεία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε δικαστήριο για την καταδίκη εκείνων που φέρεται ότι έδωσαν την εντολή για τη δολοφονία. Τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι παρέδωσε ηχητικές ηχογραφήσεις.

Η οικογένεια της Καρουάνα Γκαλιζία είπε ότι θέλει να συναντηθεί με τον γενικό εισαγγελέα της Μάλτας, Πίτερ Γκρετς, προκειμένου να συζητήσει αναφορές των ΜΜΕ σύμφωνα με τις οποίες ο Φένεκ μπορεί επίσης να λάβει χάρη ως αντάλλαγμα επειδή κατονόμασε υψηλόβαθμους αξιωματούχους που ήταν συνεργοί στην εντολή για τη δολοφονία.

“Θέλουμε επειγόντως να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση”, δήλωσε ο Πολ Καρουάνα Γκαλιζία, ένας από τους γιους της Ντάφνε.

Η εφημερίδα “Times of Malta” ανέφερε την Τετάρτη (27.11.2019) πως ο γιατρός του Φένεκ έχει, επίσης, συλληφθεί ως ύποπτος για τη μεταφορά μηνυμάτων από τον Σέμπρι στον Φένεκ μετά τη σύλληψή του την περασμένη εβδομάδα, στα οποία τον καλούσε να κρατήσει το στόμα του κλειστό.

Η αστυνομία έχει στη διάθεσή της 48 ώρες προκειμένου να απαγγείλει κατηγορίες σε ανθρώπους που έχουν συλληφθεί διαφορετικά θα πρέπει να τους αφήσει ελεύθερους, όμως ο Φένεκ συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος τρεις φορές σε σύντομο διάστημα καθώς οι ανακρίσεις και οι έρευνες συνεχίζονται.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here