Ιαπωνία: Πολυκατάστημα στην Οζάκα σχεδίαζε να βάλει κονκάρδες στις υπαλλήλους με περίοδο


Ατυχέστατο φαίνεται πως ήταν το σχέδιο ενός πολυκαταστήματος στην Ιαπωνία που σκόπευε να αναγκάζει τις γυναίκες υπάλληλους του να φορούν ειδικές κονκάρδες τις ημέρες που είχαν περίοδο. Προκάλεσε λαϊκή κατακραυγή και το συγκεκριμένο πλάνο δεν φαίνεται να προχωρά.

Το πολυκατάστημα Daimaru Umeda, στην Ιαπωνία, ανακοίνωσε σήμερα ότι με το σχέδιο αυτό ήλπιζε να ενισχύσει τις σχέσεις ανάμεσα στους υπαλλήλους του βάζοντας τις εργαζόμενες εκείνες που είχαν έμμηνο ρύση να φορούν μια κονκάδρα, στην οποία θα εμφανιζόταν ένας υπαρκτός χαρακτήρας manga (Σ.τ.Σ: έτσι ονομάζονται οι χαρακτήρες σε ιαπωνικά κόμικς) ονόματι “Seiri Chan” — σε χαλαρή μετάφραση «Μις Περίοδος».

“Δεχτήκαμε πολλά παράπονα από το κοινό. Κάποια εξ αυτών αφορούσαν παρενόχληση και αυτό δεν ήταν σίγουρα πρόθεσή μας. Τώρα επανεξετάζουμε τα σχέδιά μας”, δήλωσε ένας άνδρας, στέλεχος της εταιρείας που αρνήθηκε να κατονομαστεί. Κάποιος εκπρόσωπος της εταιρείας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος να σχολιάσει.

Η αντίδραση προκλήθηκε την ώρα που κάποια κρούσματα παρενόχλησης σε εργασιακό χώρο έχουν έρθει στο κέντρο της δημοσιότητας στη χώρα εν μέσω της συρρίκνωσης του εργατικού δυναμικού και της αλλαγής των αξιών σχετικά με τους ρόλους των δύο φύλων και την ισορροπία ανάμεσα στην εργασία και τη ζωή.

Ιαπωνικές εταιρείες κατηγορούνται όλο και περισσότερο και επικρίνονται δημοσίως για κρούσματα σεξιστικών διακρίσεων και μπούλινγκ.

Το στέλεχος της Daimaru δήλωσε ότι το πολυκατάστημα δεν είχε στόχο να καταστήσει υποχρεωτικές τις κονκάρδες αυτές.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ