Χρηματιστήριο: Και νέο ρεκόρ κλεισίματος έτους.


Ρεκόρ κλεισίματος έτους σημειώθηκε σήμερα, Πέμπτη 28.11.2019, στο Χρηματιστήριο, καθώς ο γενικός δείκτης πλησίασε τις 900 μονάδες, κλείνοντας τελικά στις 899,75.

Μάλιστα, το Ελληνικό Χρηματιστήριο, μετά από ταλαιπωρία 10 ετών, κατατάσσεται πρώτο σε απόδοση παγκοσμίως, για το 2019, σύμφωνα με το Bloomberg.

Αξιοσημείωτη στη σημερινή συνεδρίαση ήταν η πορεία της μετοχής του ΟΠΑΠ, που έκλεισε σε υψηλό 18 μηνών, με κέρδη 5,38%, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων ενιαμήνου, όπου τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 33,6% κι έφθασαν τα 140,6 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα δε, με την αξιολόγηση διεθνών αναλυτών, υπάρχουν προσδοκίες για περαιτέρω βελτίωση των αποτελεσμάτων του Οργανισμού, αλλά και για διψήφια μερισματική απόδοση.

Όσον αφορά τις τράπεζες, παρόλο που για αρκετή ώρα ο κλάδος εμφάνιζε αρνητικό πρόσημο έως και -2,2%, ωστόσο στο τέλος της συνεδρίασης, υπήρξε αναστροφή της τάσης, κλείνοντας τελικά με κέρδη της τάξης του 1,8%. Παρά τη θετική εικόνα, παράγοντες της αγοράς, εκτιμούν ότι η αξία των συναλλαγών, που σήμερα κυμάνθηκε στα 61 δις. ευρώ, είναι χαμηλή, γι’ αυτό κι εκτιμούν ότι υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω βελτίωση.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ