Μεγάλη απεργία στην Amazon με αφορμή την Black Friday

Το συνδικάτο των εργαζομένων κατηγορεί την Amazon ότι «στερεί από το προσωπικό θεμελιώδη δικαιώματά του» και ότι το υποβάλλει «σε ακραία πίεση».

Εκατοντάδες εργαζόμενοι στη γιγάντια αμερικανική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon απεργούν σήμερα στη Γερμανία με την ευκαιρία της Black Friday, ζητώντας καλύτερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Η απεργία, η οποία οργανώθηκε από το συνδικάτο Verdi, πρόκειται να συνεχιστεί μέχρι την Τρίτη, διαταράσσοντας έτσι τη δραστηριότητα της Amazon και τη Δευτέρα, η οποία είναι επίσης ημέρα προώθησης των ηλεκτρονικών πωλήσεων.

«Πολλές εκατοντάδες» εργαζόμενοι της Amazon απεργούν σήμερα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος του Verdi Έβα Φέλπελ.

Σύμφωνα με την ίδια, η απεργία αφορά τα κέντρα διανομής της Amazon στη Λειψία, το Μπαντ Χέρσφελντ, το Κόμπλεντς, το Ράινμπεργκ, το Βέρνε και το Γκράμπεν.

«Η δουλειά τους δεν μπορεί να αμείβεται με γελοία ποσά», κατήγγειλε το Verdi σε ανακοίνωσή του, ζητώντας να υπογραφεί συλλογική σύμβαση που να εγγυάται «έναν αξιοπρεπή μισθό και ποιοτικές και υγιείς θέσεις απασχόλησης».

Το συνδικάτο κατηγορεί την Amazon ότι «στερεί από το προσωπικό θεμελιώδη δικαιώματά του» και ότι το υποβάλλει «σε ακραία πίεση».

Η Amazon ανακοίνωσε πως οι περισσότεροι από τους 13.000 εργαζομένους στα 13 κέντρα επιμελητείας που διαθέτει σε όλη τη Γερμανία θα εργασθούν «κανονικά» σήμερα.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here