Όλα για το 13ο Συνέδριο της ΝΔ που ξεκινάει απόψε με ομιλία Μητσοτάκη

«Πρεμιέρα» του 13ου τακτικού εθνικού Συνεδρίου της ΝΔ, με εναρκτήρια ομιλία που εκφωνεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης ανοίγει στις 19:30 το απόγευμα της Παρασκευής (29.11.2019) τις εργασίες του 13ου Συνεδρίου, ενώ θα προηγηθεί χαιρετισμός του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Το συνέδριο έχει κεντρικό σύνθημα “Το Μέλλον αρχίζει Τώρα” και στόχο να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη φυσιογνωμία του κόμματος.

Τόπος διεξαγωγής του 13ου “γαλάζιου” Συνεδρίου είναι το εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo με τις εργασίες να διαρκούν έως την Κυριακή, 1η Δεκεμβρίου.

Συνολικά 1.766 σύνεδροι, 5.639 παρατηρητές και 13 προσκεκλημένοι ομιλητές θα συμμετάσχουν στις συνεδριακές εργασίες, με το 50% των συνέδρων να ανήκει στις ηλικίες 25 – 44 ετών.

13ο Συνέδριο ΝΔ – Διεθνείς παρουσίες

Στο συνέδριο έχουν προσκληθεί και θα μιλήσουν διακεκριμένοι Ευρωπαίοι πολιτικοί και μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Αντόνιο Λόπεζ – Ιστουρίθ και ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, καθώς και Έλληνες επιστήμονες και στελέχη επιχειρήσεων με διεθνή προβολή.

Το Σάββατο (30.11.2019), οι εργασίες θα συνεχιστούν με τις ομιλίες των εκπροσώπων των κομμάτων. Αμέσως μετά, θα πραγματοποιηθούν οι εισηγήσεις των προσκεκλημένων ομιλητών και οι τοποθετήσεις των συνέδρων στο πλαίσιο των δύο θεματικών ενοτήτων του Συνεδρίου:

“Με εθνική αυτοπεποίθηση κερδίζουμε τις μάχες απέναντι στον Λαϊκισμό”.

“Πολιτική για τους πολίτες: Δίνουμε απαντήσεις στις προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου που επηρεάζουν τη ζωή μας”.

Την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου θα μιλήσουν ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα μιλήσουν, επίσης, ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής, Γιώργος Στεργίου, ο Γενικός Διευθυντής του κόμματος, Γιάννης Μπρατάκος, ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σταύρος Καλαφάτης και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Παύλος Μαρινάκης. Παράλληλα πάνω από το 10% των συνέδρων έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να πάρει το λόγο.Ανακυκλώσιμο “συνέδριο”

Στο πλαίσιο του κεντρικού συνθήματος “Το Μέλλον αρχίζει Τώρα” και για πρώτη φορά όλες οι διαδικασίες του Συνεδρίου θα είναι πλήρως ψηφιοποιημένες ώστε να υπάρξει δραστική μείωση της χρήσης χαρτιού.

Όσες εκτυπώσεις γίνουν θα είναι σε ανακυκλώσιμο χαρτί χρησιμοποιώντας φιλικά προς το περιβάλλον μελάνια.

Κάδοι ανακύκλωσης θα βρίσκονται σε όλους τους χώρους του εκθεσιακού κέντρου ενώ έξω από το Συνέδριο θα έχει τοποθετηθεί κέντρο ανταποδοτικής ανακύκλωσης.

Όλοι όσοι θα συμμετέχουν στο Συνέδριο καλούνται να περιορίσουν δραστικά τα πλαστικά μιας χρήσης χρησιμοποιώντας εναλλακτικά υλικά.Πολιτική και δρόμος…

Επίσης, συνεχίζοντας την παράδοση που έχει καθιερωθεί και στα προηγούμενα συνέδρια, η Νέα Δημοκρατία θα διοργανώσει παράλληλες δράσεις, οι οποίες θα πλαισιώσουν το κυρίως πρόγραμμα του Συνεδρίου.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 30 Νοεμβρίου και ώρα 20:00 το βράδυ θα διεξαχθεί νυχτερινός αγώνας δρόμου με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων που θα διατεθούν στην εκστρατεία για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Ήδη περισσότεροι από 300 δρομείς έχουν δηλώσει συμμετοχή.

 

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ