Λίβανος: Οργισμένοι οδηγοί ψάχνουν μάταια για ανοιχτό βενζινάδικο.

Στεγνώνει ο Λίβανος! Στα όριά τους οδηγοί αναζητούν ματαίως βενζινάδικο, καθώς συνεχίζεται η απεργία των πρατηριούχων στη χώρα.

Σε νευρική κρίση ο Λίβανος, καθώς με φόντο την δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας, χιλιάδες οδηγοί απέκλεισαν τους δρόμους ή εγκατέλειψαν τα αυτοκίνητά τους όπου βρουν, προκαλώντας χάος στην πρωτεύουσα και σε άλλες πόλεις.

Οι βενζινοπώλες απεργούν από την Πέμπτη (28.11.2019), σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις “απώλειες” που έχουν υποστεί λόγω της υποτίμησης του νομίσματος, της λιβανέζικης λίρας, έναντι του δολαρίου.

Η απεργία αυτή συμπίπτει με το πρωτοφανές λαϊκό κίνημα που ξεκίνησε στις 17 Οκτωβρίου στον Λίβανο εναντίον της πολιτικής ελίτ, που κατηγορείται από τους διαδηλωτές ως διεφθαρμένη και ανίκανη.Λίβανος: Σκηνές απείρου τρέλας

Την Παρασκευή (29.11.2019), οι οδηγοί αυτοκινήτων έκλεισαν πολλούς δρόμους στη Βηρυτό, την Τρίπολη και άλλες πόλεις, όπως ανέφεραν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου και το επίσημο πρακτορείο ANI.

Τα ελάχιστα βενζινάδικα που παρέμεναν ανοιχτά πολιορκούνταν από πελάτες που ήθελαν να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ των οχημάτων τους, μέσα σε τεταμένη ατμόσφαιρα. Οι ουρές ήταν τεράστιες και δεν έλειψαν οι μικροσυμπλοκές μεταξύ των οδηγών.

“Δεν έχω πια βενζίνη, περιμένω τρεις ώρες χωρίς επιτυχία”, είπε ο Γιεχία αλ Σάμι, που στεκόταν στην ουρά στη συνοικία Κόλα της Βηρυτού.

“Οι άνθρωποι έχουν εκνευριστεί, όλοι χρειαζόμαστε βενζίνη για να συνεχίσουμε τις δουλειές μας”, πρόσθεσε, ενώ μπροστά του ακούγονταν οι διαμαρτυρίες άλλων οδηγών.

“Το βενζινάδικο ανοίγει για μισή ώρα, μετά ξανακλείνει επειδή οι οδηγοί τσακώνονται όσο περιμένουν τη σειρά τους”, εξήγησε.

Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων είπε ότι είδε δεκάδες νέους που προσπαθούσαν να γεμίσουν μπιτόνια ή πλαστικά μπουκάλια με βενζίνη.

Μια γυναίκα, μιλώντας σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, είπε ότι εγκατέλειψε το αυτοκίνητό της στον δρόμο αφού πέρασε από δέκα βενζινάδικα, αναζητώντας μάταια βενζίνη.

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Σαάντ Χαρίρι παραιτήθηκε πριν από έναν μήνα, στις 29 Οκτωβρίου, αλλά μέχρι στιγμής δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα μια λύση στην πολιτική κρίση.

 

 

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here