Επίθεση στη Γέφυρα του Λονδίνου – Τζόνσον: Συνταρακτική η απώλεια των δύο πολιτών


«Συνταρακτικό» χαρακτήρισε το θάνατο των δύο πολιτών μετά τα γεγονότα στη Γέφυρα του Λονδίνου ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος τόνισε ότι θα αυξηθεί η αστυνομική παρουσία στους δρόμους του Λονδίνου μετά την επίθεση.

Λίγο πριν ξεκινήσει η σύσκεψη της ομάδας «Κόμπρα», ο Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι υποστηρίζει εδώ και καιρό πως «πρόκειται για λάθος να επιτρέπεται σε σοβαρούς και βίαιους εγκληματίες να αποφυλακίζονται νωρίς» και ότι «θα πρέπει να ενισχυθούν οι αρμόζουσες ποινές για τους επικίνδυνους εγκληματίες, ειδικά για τρομοκράτες». Αρνήθηκε, ωστόσο, να διευκρινίσει εάν ο ένοπλος δράστης ήταν γνωστός στις υπηρεσίες ασφάλειας ή στην αστυνομία πριν να συμβεί το περιστατικό.

Εξάλλου, ανέφερε ότι οι προεκλογική εκστρατεία τόσο των Τόρις όσο και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, στο Λονδίνο, αναβάλλεται.

Ο ηγέτης του Εργατικού κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, σε ανακοίνωσή του για την επίθεση εκφράζει την συμπαράσταση στα θύματα και ευγνωμοσύνη σε όσους συνέβαλαν στην αντιμετώπιση της, ενώ επισημαίνει ότι θα πρέπει όλοι να μείνουν ενωμένοι, μη επιτρέποντας τον εκτροχιασμό της δημοκρατίας από τρομοκρατικές πράξεις. Σε ένδειξη σεβασμού για όσους υπέφεραν από την επίθεση ανακοίνωσε ότι αναβάλλει την προεκλογική εκστρατεία στο Λονδίνο. «Δεν θα τρομοκρατηθούμε από εκείνους που μας απειλούν. Πρέπει, και θα σταθούμε μαζί για να απορρίψουμε το μίσος και τις διαιρέσεις» τόνισε.

Και η επικεφαλής των Φιλελεύθερων, Τζο Σουίνσον, εξήρε τις προσπάθειες όλων όσων συνέβαλαν στην αντιμετώπιση του περιστατικού. «Το σημερινό περιστατικό μας θυμίζει ότι δεν μπορούμε να θεωρούμε την ασφάλειά μας δεδομένη» είπε και πρόσθεσε: «Όσοι θέλουν να μας τρομοκρατήσουν, να μας χωρίσουν ή να υπονομεύσουν την ελευθερία μας, δεν θα τα καταφέρουν ποτέ».

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ