Οι πιο απίστευτες τεχνολογικές ανακαλύψεις των Ελλήνων (vid)


Όλοι έχουμε ακούσει κατά καιρούς για διάφορες ανακαλύψεις των προγόνων μας, οι οποίες άγγιζαν για την εποχή τους τα όρια της επιστημονικής φαντασίας. Το θέμα είναι ότι ΔΕΝ παρουσιάζονται όλες τους οι εφευρέσεις, καθώς κάποιες μονάχα μονοπωλούν το ενδιαφέρον του κοινού.
Κι όμως! Πόση ευφυία κρύβεται πίσω από έναν ξύλινο τόρνο; Τι λαμπρή ιδέα ήταν η απλοϊκή συσκευή κρυπτογραφίας του Αινεία ή πόσο χρήσιμο το οδόμετρο; Τι εντύπωση προκαλούσε η ύδραυλις με τον ήχο της; Φυσικά αυτά τα ερωτήματα είναι άπειρα.

Βλέποντας όμως ένα λεπτοδουλεμένο ακριβέστατο υδραυλικό ρολόι, για παράδειγμα, δεν πρέπει να μένουμε μόνο στην εντυπωσιακή εξωτερική εικόνα. Μέσα του αποτελείται από λεπτοδουλεμένα γρανάζια τρομερής κατασκευαστικής ακρίβειας, σωλήνες χαλκού στην κατάλληλη διάμετρο και μικρά απάρτια που δεν είναι εύκολο να τα φτιάξει ο καθένας.

Αυτό μας δείχνει ότι υπήρχαν υπερ-εξιδεικευμένα εργαστήρια μεταλλουργίας, τα οποία έφτιαχναν τέτοια λεπτομερή απάρτια, και απ’ ότι φαίνεται με μεγάλη επιτυχία, καθώς και τεχνίτες, ειδικά καταρτισμένοι και ικανοί για μια μίνι βιομηχανία, θα λέγαμε. Και αν υπήρχαν τα εργαστήρια και οι τεχνίτες, σίγουρα θα υπήρχαν και οι εκπαιδευτές των τεχνιτών και εργαστήρια που θα παρήγαγαν τα καλούπια και τις μηχανές παραγωγής των ακριβέστατων απαρτίων και μικροτεμαχίων και πάει λέγοντας…

Στο εντυπωσιακό βίντεο παρακάτω, φαίνεται μια περιοδεύουσα έκθεση αρχαίας Ελληνικής τεχνολογίας, φτιαγμένη από ελληνικά χέρια.

Ο κατασκευαστής-αναβιωτής των αρχαίων Ελληνικών εφευρέσεων κ. Κοτσανάς, μας παρουσιάζει στο πολύ διδακτικό βίντεο, μερικές από αυτές. Απολαύστε και αισθανθείτε ξανά περήφανοι για τα επιστημονικά κατορθώματα των προγόνων μας, πολλά από τα οποία κανείς μας δεν υποπτεύονταν καν, ότι υπήρχαν.



ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ