«Φιλαράκια» τώρα Τραμπ και Ερντογάν


Μπορεί πριν λίγο καιρό να «σκοτώνονταν» για τους S-400, ωστόσο τώρα… ούτε γάτα ούτε ζημιά μεταξύ ΗΠΑ – Τουρκίας.

Κι αυτό γιατί φαίνεται πως ο Τραμπ έκατσε και σκέφτηκε, και βρήκε πως για τους S-400 φταίει ο… Ομπάμα, όπως φάνηκε δηλώσεις του από το Λονδίνο όπου έχει μεταβεί για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.

Όπως δήλωσε λίγο πολύ ο Τραμπ δηλαδή, ο Ερντογάν… εξαναγκάστηκε να πάρει S-400 αφού ο Ομπάμα δεν του πούλησε τους Patriot. «Το είπαν αρκετές φορές και μετά η Τουρκία πήγε και αγόρασε ρωσικούς πυραύλους», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος. “Μου αρέσει πού η Τουρκία”

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξήρε τον Ερντογάν και υπερασπίστηκε την απόφαση της Ουάσινγκτον να αποχωρήσει από τη βορειοανατολική Συρία.

«Μου αρέσει η Τουρκία και τα πάω πολύ καλά με τον πρόεδρο», δήλωσε ο Τραμπ, ενώ πρόσθεσε ότι η Άγκυρα «δεν θα μπορούσε να έχει στηρίξει περισσότερο» την Ουάσινγκτον όταν οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν τον τουρκικό εναέριο χώρο για να εξαπολύσουν την επίθεση στην οποία τελικά σκοτώθηκε ο επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Αυτή είναι η ελληνική “απάντηση” στις τουρκικές “φαντασιώσεις” στη Μεσόγειο

Ο Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε ότι η αμφιλεγόμενη απόφασή του να απομακρύνει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη βορειοανατολική Συρία τώρα θεωρείται «μια πολύ καλή συμφωνία», ενώ πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ «έχουν τον πλήρη έλεγχο του πετρελαίου» το οποίο το ΙΚ χρησιμοποιούσε ως πηγή χρηματοδότησης.

 

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ