Πως να κλείσετε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια; Έχουμε 3 συμβουλές για εσάς


Το πιο ακριβό πράγμα το ταξίδι σας είναι συνήθως τα αεροπορικά εισιτήρια. Οι πτήσεις είναι και παραμένουν ακριβές. Ειδικά τώρα που η ζήτηση για αεροπορικά εισιτήρια έχει αυξηθεί, καθώς οι άνθρωποι πηγαίνουν διακοπές πιο συχνά το χρόνο, κάνουν ένα ταξίδι στην πόλη ή ένα επαγγελματικό ταξίδι στο εξωτερικό.

Για να απαντήσετε στην ερώτηση “Πώς μπορείτε να πετάξετε όσον το δυνατόν πιο φθηνά;” έχουμε συγκεντρώσει τρεις χρήσιμες συμβουλές από την ετήσια μελέτη πτήσεων του Momondo που θα σας βοηθήσει!

Αριθμός 3: Η ώρα που πετάτε

Πολλοί άνθρωποι θέλουν να πετούν νωρίς ώστε να έχουν μια ολόκληρη μέρα μπροστά τους στον προορισμό τους. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο τα εισιτήρια αυτά είναι πολύ πιο ακριβά σε σχέση με αυτά που προσφέρονται λίγο μετά το μεσημέρι. Αν κάνετε κράτηση πτήσης μεταξύ 04:00 και 12:00, η πτήση θα είναι περίπου 33% ακριβότερη από ότι εάν κλείνατε εισιτήρια μεταξύ 12:00 και 14:00. Επιπλέον, αυτό έχει και άλλα πλεονεκτήματα, όπως το να μπορείτε να κοιμηθείτε λίγο επιπλέον ώστε να φτάσετε στις διακοπές σας ξεκούραστοι. Αν κάνετε κράτηση για μια βραδινή πτήση, τα εισιτήρια συχνά θα είναι πολύ πιο ακριβά.

Αριθμός 2: Καλύτερες ημέρες για να πετάτε

Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ στις τιμές ανάλογα με την ημέρα. Εάν θέλετε να μεταβείτε σε άλλη ήπειρο, είναι καλή ιδέα να πετάξετε Κυριακή αντί για Σάββατο. Αυτό θα μειώσει το κόστος περίπου 36%, οπότε για μια μέρα, σίγουρα αξίζει τον κόπο! Επομένως, να ελέγχετε πάντα αρκετές ημέρες πριν κλείσετε μια πτήση.

Η φθηνότερη μέρα για να πετάξετε μέσα στην ίδια ήπειρο είναι η Παρασκευή. Πιθανότατα δεν το περιμένατε αυτό επειδή η πτήση την Παρασκευή έχει τόσα πολλά πλεονεκτήματα, ειδικά για ταξίδια στην πόλη. Επίσης θα έχετε συμπεριλάβει ολόκληρο το Σαββατοκύριακο οπότε θα χρειαστεί να πάρετε λιγότερες ημέρες άδεια. Η έρευνα δείχνει ότι κατά μέσο όρο πληρώνετε 13% λιγότερο για ένα εισιτήριο από οποιαδήποτε άλλη μέρα. Η Κυριακή είναι η ακριβότερη μέρα για να πετάξετε στην Ευρώπη.

Αριθμός 1: Κάντε κράτηση της πτήσης σας πολύ νωρίτερα

Εάν θέλετε να κάνετε ένα ταξίδι σε άλλη ήπειρο, φαίνεται ότι μπορείτε να κλείσετε τα αεροπορικά εισιτήρια έως και 5 μήνες νωρίτερα. Σε σύγκριση με την πιο ακριβή στιγμή κράτησης, θα έχετε το πλεονέκτημα μιας προσφοράς που θα είναι 37% φθηνότερη.

Στην ίδια ήπειρο μπορείτε να κλείσετε ένα αεροπορικό εισιτήριο έως και ένα μήνα νωρίτερα. Αυτό σημαίνει έως και 38% φθηνότερα από την ακριβότερη στιγμή.

Προφανώς, ένα εισιτήριο κατά τη διάρκεια της χαμηλής σεζόν είναι πολύ φθηνότερο, οπότε αν έχετε την ευκαιρία να πάτε διακοπές τότε, θα πρέπει σίγουρα να επιλέξτε κάτι τέτοιο.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ