Η Στεφανίδη υποψήφια για την επιτροπή αθλητών της ΔΟΕ.


Η Ολυμπιονίκης του άλματος επί κοντών Κατερίνα Στεφανίδη θα είναι υποψήφια για την επιτροπή αθλητών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στις εκλογές που θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο το προσεχές καλοκαίρι.

Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι και επίσημα υποψήφια για την Επιτροπή Αθλητών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), στις εκλογές που θα γίνουν το ερχόμενο καλοκαίρι, στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο όπως έγινε γνωστό από την ΕΟΕ αφού η υποψηφιότητά της εγκρίθηκε και από την Εκτελεστική επιτροπή.

Τα μέλη που εκλέγονται είναι τέσσερα στον αριθμό και η θητεία τους θα είναι οκταετής, δηλαδή μέχρι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες το 2028, ενώ όσοι εκλεγούν θα προταθούν στην Εκτελεστική Επιτροπή και στη Σύνοδο της ΔΟΕ ώστε να γίνουν μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση η Κατερίνα Στεφανίδη δήλωσε : “Είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένη που αποτελώ μέρος της ομάδας των αθλητών που θα είναι υποψήφιοι για την Επιτροπή Αθλητών της ΔΟΕ και θα έχω την ευκαιρία να εκπροσωπήσω και να παλέψω για τα δικαιώματα των Οlympians και των μελλοντικών Οlympians. Θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή που με πρότεινε και μου έδωσε αυτή την καταπληκτική ευκαιρία. Θέλω να πιστεύω ότι περισσότεροι αθλητές από ποτέ, θα ψηφίσουν και θα επιλέξουν αυτούς που πιστεύουν ότι θα τους εκπροσωπήσουν καλύτερα. Eίμαστε όλοι μάρτυρες μίας πρωτοφανούς προσπάθειας από τους αθλητές σε όλο τον κόσμο, να προστατέψουν και να παλέψουν για τα δικαιώματά τους. Είμαι ευγνώμων που ίσως θα έχω την ευκαιρία να το πράξω κι εγώ γι’ αυτούς, μέσω της Επιτροπής Αθλητών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής”.

Ο Σπύρος Καπράλος, μέλος της ΔΟΕ και Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής που πρότεινε την Ελληνίδα πρωταθλήτρια δήλωσε από την πλευρά του: “Τόσο εγώ όσο και όλοι οι άνθρωποι του αθλητισμού στην Ελλάδα, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η Κατερίνα Στεφανίδη είναι υποψήφια για την Επιτροπή Αθλητών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Η Κατερίνα εκτός από σπουδαία αθλήτρια με σπουδαίες επιτυχίες, διακρίνεται για τον εξαιρετικό χαρακτήρα και το ήθος της. Η πολύπλευρη προσωπικότητά της, σε συνδυασμό με την καλοσύνη, την ευγένεια αλλά και τη μαχητικότητά της, πιστεύω ότι την καθιστούν ως την ιδανική υποψήφια για την Επιτροπή Αθλητών. Είμαι σίγουρος ότι όπως είναι εξαιρετική αγωνίστρια στους στίβους, θα είναι και στη νέα θέση, διεκδικώντας το καλύτερο για τα δικαιώματα των αθλητών όλου του κόσμου. Η ελληνική Ολυμπιακή και αθλητική οικογένεια θα σταθεί ενεργά στο πλευρό της Κατερίνας στην προσπάθεια να εκλεγεί στην Επιτροπή Αθλητών γιατί πιστεύουμε ότι πραγματικά το αξίζει”.

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο (2016) εξελέγη στην Επιτροπή Αθλητών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF) ως μία ακόμη αναγνώριση των συναθλητών της στο πρόσωπό της.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ